Startpagina Economie

Südzucker worstelt met lage suikerprijs en kleinere bietenoogst

Südzucker, de Duitse moedermaatschappij van Tiense Suikerraffinaderij, heeft haar winst het afgelopen kwartaal bijna zien halveren tot €62 miljoen. De oorzaak ligt in de lage suikerprijs en de moeilijke markt voor bio-ethanol. De aan aandeelhouders toewijsbare winst daalde meet dan 80% tot €9 miljoen. Het bedrijf verwacht voorlopig nog geen beterschap.

Het nieuws volgt op een jaar waarin veel kritiek werd geleverd op de prijs die Südzucker in België betaalde in het eerste productiejaar zonder suikerquotum. In juli werd de definitief vastgestelde totaalprijs voor de contractbieten €23,62 euro per ton bekendgemaakt, aan 17% suikergehalte en pulpvergoeding inbegrepen. De prijs is gebaseerd op de verkoopprijs van de fabrieken in Duitsland, België, Frankrijk en Polen.

Südzucker is deels coöperatie en deels beursgenoteerd. De telerscoöperatie Süddeutsche Zuckerrübenverwertungs-Genossenschaft eG heeft 56...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken