Startpagina Afrikaanse varkenspest’

Frankrijk gaat afsluiting plaatsen op grens met België

In de Franse departementen Meuse, Meurthe-et-Moselle en Ardennen zal een afsluiting worden geplaatst op de grens met ons land, met de bedoeling om de Afrikaanse varkenspest in te dijken. Ook de toegang tot de bossen wordt in een aantal gebieden verboden, zo is donderdag beslist.

De afsluiting zal vanaf zaterdag worden geïnstalleerd, maakte de lokale krant Republique Lorrain bekend.

In 41 gemeenten in het noorden van het departement Meuse geldt tot minstens 20 oktober een geheel jachtverbod. In dezelfde periode mag ook niemand de bossen betreden. Voor het departement Meurthe-et-Moselle gaat het om 50 gemeenten waar een gelijkaardig verbod geldt. Het virus van de Afrikaanse varkenspest werd midden vorige maand in het zuiden van België aangetroffen.

Het virus woedt bij wilde everzwijnen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Afrikaanse varkenspest’

Wees waakzaam voor herintroductie van Afrikaanse varkenspest

Veeteelt In 2018 dook het AVP-virus op bij everzwijnen in de provincie Luxemburg. Niet tegenstaande dat België zijn AVP-vrije status terugkreeg voelen tot op vandaag de Vlaamse en Waalse varkenshouderij de gevolgen hiervan. Er wordt door het Wetenschappelijk Comité van het FAVV gewaarschuwd voor het risico op herintroductie van het virus. Adviezen naar overheid, jachtsector, varkenshouders en het grote publiek worden geformuleerd.
Meer artikelen bekijken