Startpagina Pluimvee

Europese Commissie keurt compensatie voor Franse kwekerijen goed

De Franse pluimveehouders die getroffen werden door fipronilbesmetting, krijgen 350.000 euro compensatie van de Franse overheid. De Europese Commissie zette het licht voor dat compensatiemechanisme vrijdag op groen.

In de zomer van 2017 moesten heel wat Franse pluimveehouders eieren en dieren vernietigen om de verdere verspreiding van fipronil tegen te gaan. In België en Nederland moesten tijdens die zomer honderden kwekerijen afsluiten om te vermijden dat het insecticide verder in de voedselketen terechtkwam. Ook in Frankrijk moesten verschillende bedrijven eieren en gevogelte vernietigen om de besmetting in te dammen.

In totaal trof de fipronilcrisis 25 van de 28 EU-lidstaten, in meer of mindere mate: alleen Kroatië, Litouwen en Portugal bleven gespaard. De...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken