Startpagina Pluimvee

Boerderij van teruggeroepen bio-eieren tijdelijk geblokkeerd

De boerderij uit Dilsen die eieren levert aan het bedrijf E.K.E. is voorlopig geblokkeerd door het FAVV. Het Voedselagentschap heeft dinsdag bio-eieren van het bedrijf teruggeroepen wegens een lichte overschrijding van de norm van dioxines en dioxineachtige PCB's in de eieren.

Het FAVV voert momenteel een onderzoek naar de Limburgse leverancier. "We zijn ter plaatse geweest om stalen te nemen en dat onderzoek is momenteel lopende. Het bedrijf is bevroren of geblokkeerd, dus momenteel mogen er geen eieren in verkoop komen", zegt Liesbeth Van de Voorde, woordvoerster van het FAVV. De boerderij uit Dilsen heeft zo'n 8.200 kippen en een dagelijkse productie van ongeveer 7.000 eieren. Het bedrijf E.K.E. in Herk-de-Stad sorteerde en verpakte de eieren van de boerderij. "Wij hebben een twintigtal producenten. De producent in kwestie is nu on hold gezet, dus die eieren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken