Startpagina Agridagen

Kip wint nationaal en internationaal aan belang

Daar waar de varkenshouderij en vleesveehouderij eerder onder druk staan, groeit en bloeit de pluimveesector. Het aantal vleeskippen in België nam in de afgelopen 10 jaar toe met 64%, zo blijkt uit cijfers van het departement Landbouw en Visserij. De groei dicht bij huis past bij een wereldwijde trend.

De cijfers liegen niet. De vleesconsumptie staat in het Westen onder druk. De voorbije 10 jaar is de vleesconsumptie in België met 8,8% gedaald. In 2010 at de gemiddelde Belg volgens statistiekbureau Statbel 82,4 kg vlees, 10 jaar later was dat nog 72,2 kg. De consumptie van runds- en kalfsvlees ging het sterkt achteruit (-19,5%). De daling was het kleinst voor varkensvlees (-2,4%). Gevogelte zat er tussenin.

De Westerse consument mindert de vleesconsumptie vanwege het milieu, de gezondheid en het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agridagen

Meer artikelen bekijken