Startpagina Pluimvee

Opgelet voor campylobacter bij braadkippen

Campylobacterbacteriën zijn lastige klanten op een pluimveebedrijf. Een goede bioveiligheid is daarom extra belangrijk.

Campylobacter is een bacterie die, zowel globaal als nationaal, een erkend probleem vormt met betrekking tot voedselveiligheid. In de westerse wereld is deze bacterie de belangrijkste oorzaak van bacteriële maag-darminfecties bij de mens. In Europa worden er jaarlijks ongeveer 250.000 gevallen geconstateerd, wat campylobacter de meest gerapporteerde voedselpathogeen maakt. In België zijn er ongeveer 6.000 gerapporteerde gevallen per jaar. Naar schatting zijn 50-80% van deze humane campylobacterinfecties gerelateerd aan de consumptie van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Meer dierenwelzijn voor pluimvee komt met een kostprijs

Pluimvee AVEC, de Association of Poultry Processors and Poultry Trade in the EU Countries of de Europese sectorfederatie van de pluimveeverwerkers en -handel, heeft op 22 mei de resultaten gepubliceerd van een impactstudie voor de Better Chicken Commitment. Meer dierenwelzijn heeft een grote impact op het verbruik van water en veevoer en dus op de kostprijs.
Meer artikelen bekijken