Startpagina Mechanisatie

New Holland introduceert CH maaidorserserie

New Holland maakt deze zomer bekend een nieuwe maaidorserserie aan zijn gamma toe te voegen, de CH. Deze letterafkorting staat hier voor Crossover Harvesting. Eigenlijk is dit een hybride dorssysteem dat gebruikt maakt van een gekende, conventionele dorstrommel (dwars op de rijrichting geplaatst) én van 2 rotors (in de lengterichting van de machine gemonteerd) om het resterende graan uit te dorsen. Deze techniek heeft 2 voorname pluspunten, namelijk capaciteit en veelzijdigheid.

De eerste nieuwe maaidorser met voornoemde technologie is de CH7.70, een middenklasse model. Deze wordt gepositioneerd tussen middenklasse conventionele maaidorsers en de grotere rotormodellen.

Twee dorsprincipes

Doordat er 2 dorsprincipes gebruikt worden in één machine kan de chauffeur de maaidorser zo afstellen dat er een optimale graan- en strokwaliteit is. Er zijn namelijk meerdere machine-instellingen die...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken