Startpagina Edito

Edito: Ontmijnt Remkes’ rapport het stikstofdossier?

Het Nederlands kabinet gaf vorige week te kennen de aanbevelingen van stikstofbemiddelaar Johan Remkes over te nemen. In die aanbevelingen zitten zaken die ons een beetje smaken. Zo komen we misschien uit onze eigen impasse.

Als het in Nederland regent, druppelt het in Brussel; we kunnen dus hier misschien goede inspiratie halen voor ons Vlaams beleid. Ons stikstofbeleid is immers (deels) op het Nederlandse voorbeeld geïnspireerd.

De Nederlandse overheid schoof de hete aardappel, na de verhitte stikstofdiscussies eerder dit jaar door naar een ‘bemiddelaar’, Johan Remkes. Hij moest de gesprekken tussen landbouwers en overheid terug op gang trekken. Het is pijnlijk en bedroevend dat ook de Nederlandse overheid hiertoe zelf...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken