Startpagina Edito

Edito: Gierst een jaar in de kijker

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties riep 2023 uit tot het ‘Internationaal Jaar van de Gierst’ (IYM 2023). Deze familie van graansoorten staat dus het hele jaar in de internationale schijnwerpers. Gierst – bij ons wat onbekend en dus onbemind – is heel belangrijk voor de voedselvoorziening in het Zuiden. Kunnen wij een graantje meepikken?

Met alle zware dossiers die boven het hoofd van onze Vlaamse boeren en tuinders hangen, raakt het ruimere wereldbeeld wel eens uit onze schijnwerpers.

De klimaatverandering heeft vooral in het Zuiden een enorme impact. De voedselvoorziening staat er sterk onder druk, terwijl net daar de wereldbevolking het snelst groeit. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) bieden veerkrachtige granen zoals gierst een betaalbare en voedzame oplossing voor deze problematiek....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken