Startpagina Edito

Edito: Hoog tijd voor een robuust beleid

De voorbije maanden klonk iets ‘juridisch robuust’ maken bijna als een mantra. Het waren vooral (de advocaten van) diverse boerenorganisaties en -groeperingen die hiermee ‘ten strijde’ trokken om te duiden op het zwakke wetgevende kader omtrent stikstof. Vandaag zwaaien ook toppolitici met de term. Toont dit dan niet hoe zwak het stikstofakkoord was opgesteld?

Op zaterdagochtend ontbijt VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck voor Radio 1 steevast met een politicus. In december zaten zowel minister van Omgeving, Zuhal Demir (N-VA), als minister van Landbouw, Jo Brouns (cd&v), al mee aan zijn ontbijttafel. Op 21 januari at hij een ontbijtkoek met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in de trouwzaal van het gemeentehuis van Brasschaat.

Al snel lagen ook bij Jambon de heikele dossiers in de landbouw op de tafel. Volgens Jambon zijn op de 20.000...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken