Startpagina Edito

Edito: Langs Vlaamse wegen kom je boeren en coureurs tegen

Het is weer die tijd van het jaar... In landbouwmiddens kriebelt het om de veldwerkzaamheden te hernemen. En bij wielerliefhebbers kriebelt het om te supporteren langs Vlaamse wegen – of vanuit hun sofa – voor hun favorieten. Van één ding zijn ze allen verzekerd: ze kunnen genieten van een prachtig boerenlandschap.

Volgens het Wereldnatuurfonds (WWF) leven we in België al sinds 26 maart ‘op krediet’. Mocht de hele wereld een even grote ecologische voetafdruk hebben als wij, dan zouden de goederen en diensten die de aarde ons kan leveren op één jaar tijd, sinds die dag al op zijn. We bengelen aan het staartje, slechts 6 landen hebben een nog slechtere earth overshoot day. Wereldwijd gezien ligt deze dag op 28 juli. Voor onze rijkelijke Belgische levensstijl hebben we dus ruim 4 aardes nodig. Nog voor er 3 maanden om zijn, hebben we ‘ons...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken