Startpagina Edito

Edito: Het weer volgt geen agenda, boeren dus ook niet

Er wordt over weinig meer gezeurd dan over het weer. Te droog, te warm, te nat, te koud... we kennen het allemaal. Het weer is zelden goed voor iedereen. Slechts enkelen van deze zeurkousen moeten, zoals de landbouwer, echter leven en werken volgens de grillen van het weer.

Hoeft het nog gezegd... We worden dit jaar door aanhoudende nattigheid geconfronteerd met een laat seizoen. Op vele plaatsen was het zelfs nog niet mogelijk om de bieten te zaaien. Nochtans zijn suikerbieten normaal gezien een van de eerste akkerbouwgewassen die in het nieuwe seizoen gezaaid worden. Elk jaar wagen vroege vogels het om al begin maart te zaaien. Proeven van het Bieteninstituut toonden namelijk al langer aan dat de uiteindelijke opbrengst van suikerbieten rechtstreeks verband houdt met het aantal groeidagen. Anders gezegd:...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken