Startpagina Edito

‘Met patatte is het altijd watte’... ook in 2023

‘Met patatte is het altijd watte’, het is een vrolijke uitspraak onder landbouwers. Helaas doet seizoen 2023 het gezegde weer alle eer aan, met een late start, een moeilijke opkomst en nu nog een hoge plaagdruk erbovenop.

Aardappeltelers hebben het de laatste jaren niet altijd makkelijk. We kunnen ons zelfs afvragen, wanneer hadden ze het nog eens makkelijk? Of bestaat een ‘normaal’ aardappeljaar überhaupt nog wel? Zijn het de weersomstandigheden niet die voor uitdagingen zorgen, dan doet de wetgever of de afnemer/verwerker het wel.

Seizoen 2023 lijkt na de strubbelingen eind vorig jaar op wetgevend vlak – herinner je je de voorstellen voor MAP 7 – heel wat minder bewogen. Ook de afnemer en/of verwerker staat dit jaar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken