Startpagina Vleesvee

Zeer hoogstaande kwaliteit op Nationaal Belgisch witblauw kampioenschap op Agribex

Traditiegetrouw is het op de eerste publieke dag van Agribex de beurt aan de Nationale Belgisch witblauw-prijskamp op de Brussels Livestock Show. Op 7 december was het de eerste grote samenkomst sinds covid waarin Waalse en Vlaamse fokkers samen in de ring stonden om de nationale titel te behalen te Brussel. Het werd een mooie prijskamp.

Leestijd : 14 min

Ongeveer 160 dieren van 56 fokkers hadden zich ingeschreven, waaronder 10 fokkers uit Vlaanderen. De jury kreeg voorafgaand aan de prijskamp een opleiding door AWE Elevéo, een van de 3 stamboeken. Het Waalse Herdbook Blanc Bleu Belge organiseerde een paar weken voor de prijskampdag een specifieke opleiding voor alle effectieve en plaatsvervangende juryleden te Ciney. Deze opleiding werd gegeven via een theoretische bijscholing en in de namiddag getest in een praktijkbedrijf in de regio.

De effectieve juryleden waren Philippe Collignon, Louis De Coninck, Jacques De Marneffe, Geert Demasure, Laurent Leleux en Didier Noël. De plaatsvervangende juryleden waren Philippe Mélotte, Marc Peters en Bart Willems. Dit gebeurde allemaal onder het toezichthoudende oog van Didier Petry. In totaal moesten de plaatsvervangende juryleden slechts 3 keer optreden tijdens deze nationale prijskamp.

Vaarzen van 12 tot 20 maand

In de eerste reeks haalde Guy Vanderbecq uit Thieu het met Victoire de la Ferme des Croix (Darko x Vidal), voor Henrieke vd Zellikveldhoeve (Behur x Futé) van Johan Drobe & Daniel, Damien & Charles Van Bellegem. Deze 2 zwarte parels stonden letterlijk zij aan zij qua finesse en bevleesdheid. De iets grotere Nina Lychee des Amandiers (Donnay x Balisto) van Les Amandiers B.V. uit Fouron-le-Comte moest terecht de duimen leggen voor de in de achterhand 2 bredere en voorgaande vaarzen.

Gouache de Thiboumont (Maradona x Vidal) van de familie Romedenne-Cassart behaalde na tussenkomst van de scheidsrechter een eerste plaats in haar reeks. Fijn beenwerk, mooi gelijnd en breed in de voorhand maakte dat de plaatsvervangende jury finaal voor deze vaars koos. Daardoor kwam Frivole de la Ronde Fauchée (Emouvant x Subtil) op de tweede plaats terecht. Zij toonde iets meer ronding in de achterhand, was grover in het beenwerk, maar was zeker ook een compleet dier. De in de achterhand zeer brede Savannah van het Bareelhof (Darko x Zougar) van Stijn Veulemans stond letterlijk zij aan zij met de voorgaande vaars. Breed in de voorhand met een goede rug drong zij aan voor de tweede plaats, maar bleef finaal toch derde.

Kampioen bij de vaarzen - Gouache de Thiboumont (Maradona X Vidal) van Romedenne-Cassart & Charles-Albert Romedenne, Thynes.
Kampioen bij de vaarzen - Gouache de Thiboumont (Maradona X Vidal) van Romedenne-Cassart & Charles-Albert Romedenne, Thynes. - Foto: Olivia Germeau

In de derde reeks vaarzen nam Surprise vd Kerkenhofstede (Caiman x G-Star) van Paul Gillis onmiddellijk de leiding. Breedte over de hele lijn, zeer correct beenwerk, mooi gelijnd met een fijne staartinplanting en lengte in het middenstuk zorgden ervoor dat zij deze reeks onmiddellijk overheerste. Hispanique de st Fontaine (Dauphin x Vuiton) van Luc Mahoux en Daniel, Damien & Charles Van Bellegem had geen verhaal ondanks haar mooie gestalte en fijnheid. De derde plaats was voor een heel ander type van dier, namelijk de kleinere en iets kortere Jugeote de Marienbourg (Amoureux x Nevada) van Philippe Buyck. Dit dier vertoonde een iets te rechte sprong om mee te doen voor de eerste 2 plaatsen.

Vaarzen van 20 tot 32 maand

Drie klasbakken op kop om u tegen te zeggen in de reeks 3A! De zware Uruguayenne du Sart (Darko x Hazard) van Roland & Maxime Baudoin verblufte de jury het meest. Een heel brede schouder, gevolgd door een goed gevulde rug en een zware achterhand, maakte dat je de toekomst in deze vaars onmiddellijk zag. De iets fijner gebeende Ricaneuse de Golenne (Eureka x Hazard) moest toch wel de duimen leggen qua breedte in de voor- en achterhand. Op de derde plaats kwam Jouvence de Spy (Eureka x Tilouis) van Balois SPRL uit Bièvre, met een heel fijne, mooie en ronde achterhand, maar toch was deze vaars kleiner en minder ontwikkeld dan de voorgaande dieren. Daardoor kwam zij op de derde plaats terecht.

In de reeks 2C nam Radio BBCI vd Kerkenhofstede (Darko x Aragon) (kampioene Agriflanders 2023) resoluut de leiding. Dit zeer complete dier met een enorme voorhand, een achterhand om u tegen te zeggen en met een lang en mooi middenstuk en correct beenwerk domineerde duidelijk haar reeks van begin tot einde. De fijnere Eclipse du Ponceau (Esperanto x Fly) van Thibault Desmet had weinig verhaal tegen Radio BBCI, noch in de voorhand noch in de achterhand. De derde geplaatste Wieke vd Sijsloberg (Artisan x Kilowatt) – weerom van Vlaamse inzender Ivan Brouckaert – was zeer breed in de achterhand met gestalte en lengte, maar moest zich tevredenstellen met de derde plaats. Hier had misschien wel meer ingezeten.

Kampioen bij de gekalfde vaarzen - Radio BBCI vd Kerkenhofstede (Darko X Aragon) van Paul Gillis, Watervliet.
Kampioen bij de gekalfde vaarzen - Radio BBCI vd Kerkenhofstede (Darko X Aragon) van Paul Gillis, Watervliet. - Foto: Olivia Germeau

Nog een klepper van formaat vonden we weer op de eerste plaats in de reeks 3C. Energie de la Mandebras (Titan x Ultimo) van Manu Laruelle nam meteen de eerste plaats in beslag. Zodra zij zich presenteerde, nam breedte in de achterhand, een breed borstbeen, robuustheid qua bouw en goed beenwerk de bovenhand in deze reeks. De fijnere, maar minder bredere Elucidée du Donjon (Débardé x Hazard) van Jean-Marc & Baptiste Perin had geen verhaal tegen Energie. Elucidée werd op de hielen gezeten door Moonlight ten Dreve (Jet-Set x Vidal), in eigendom van Schuppen FV, die misschien wel meer breedte in de achterhand vertoonde dan de voorgaande vaars, maar misschien iets meer belijning mocht vertonen. Desalniettemin was het opnieuw een reeks met 3 zwaargewichten.

Gekalfde vaarzen van 32 tot 44 maand

Gabelle de st Fontaine (Jet-Set x Vidal) van Luc Mahoux et Daniel, Damien & Charles Van Bellegem behaalde een mooie eerste plaats in deze eerste zware reeks gekalfde vaarzen. Haar iets grovere beenwerk werd gepardonneerd door haar lengte, uitstraling in de achterhand en door haar gestalte. De fijne Effigie du Donjon (Débardé x Hazard) van Jean-Marc & Baptiste Perin moest tevreden zijn met de tweede plaats, ondanks haar fijn beenwerk en mooie belijning in de achterhand. Effigie was misschien iets minder breed in de achterhand. Nog een klepper van formaat vonden we terug op de derde plaats. Een heel ander type dier – Tenerife du Sart (Futé x Attribut) van Roland & Maxime Baudoin – vertoonde veel ronding in de achterhand, was zeer diep gebild, maar met iets minder breedte in de voorhand moest zij zich tevredenstellen met een derde plaats. Ook hier had misschien iets meer ingezeten voor deze vaars.

Bij de tweede reeks gekalfde vaarzen 4B werd Ombrelle du Pouhon (Darko x Grommit) van Jean-Philippe George uiteindelijk de reekswinnares. Volgens de jury was Embrello het meest complete dier in zowel de voor- als achterhand. Nochtans kwam Passionata van Daisel (Courtois x Ultimo) – een uit de Vlaamse stal van Lieven Goddeeris geboren product en nu in mede-eigendom van Guy Perin – heel hard opzetten. Zij was zeker zo breed in de voorhand en oogde beter in de achterhand dan de vorige. Hier had duidelijk wederom meer ingezeten. Zij was bovendien ook de grootste vaars uit de top 3. De derde geplaatste – Fidgi de Spy (Mathys x Imérial) van Daniel, Damien & Charles Van Bellegem – had geen verhaal tegen beide voorgaande vaarzen. Ze oogde wel heel rond qua achterhand met heel fijn beenwerk, maar kwam in totaliteit en lengte tekort.

Wederom een Vlaams topproduct op de eerste plaats, met Provence vh Kruisborre (Darko x Or) in reeks 4C. Geboren in de stal van Roger & Jan Orinx en in mede-eigendom van Guy Perin legde zij terecht beslag op de eerste plaats. Breedte, lengte, rond in de achterhand en goed beenwerk maakten dat er geen discussie mogelijk was. De tweede geplaatste Rapide de Grand Hallet (Benevole x Grommit) van Jean-François Warnant & Léon Juprelle kwam duidelijk in de breedte in voor- en achterhand tekort. Misschien had zij zelfs verslagen kunnen worden door de derde geplaatste Finaude de Fooz (Caiman x Jet-Set) van Eric & Julien Coheur Ass, een dier dat qua breedte, lengte en gestalte veel beter gepast zou hebben op de tweede plaats.

De witgrijze en breed in de achterhand getypeerde Petronille de Cras Avernas (Jet-Set x Or) van José Lallemand-Dantinne & François-Xavier Gourmet behaalde terecht de eerste plaats in de laatste reeks gekalfde vaarzen. De fijne en hoogbenige Fantaisie de Cenfontaine (Balisto x Tilouis) van Benoît Mahoux SA & Christophe Fransen moest tevreden zijn met een tweede plaats. Ze oogde alleszins fijn in de achterhand en het beenwerk, maar mocht iets breder zijn om Petronille het vuur aan de schenen te kunnen leggen. De lange en zware Héritière de Beauraing (Digital x Pivert) van Xavier Baudoin moest tevreden zijn met een derde plaats, ondanks de lengte in haar middenstuk, haar goed beenwerk en ronde achterhand.

Koeien vanaf 44 maand en meer

Drie zwaargewichten kwamen voor de eerste keer tegen elkaar uit in reeks 5B. Babibelle du Coin (Futé x Shériff) van Frank Mailleux et Jean-Marc & Bruno Dony nam terecht een zoveelste eerste plaats in beslag. Ze was breed achteraan, met zeer veel vlees in de schouder en in de voorhand. Daardoor domineerde zij deze reeks terecht. De iets minder belijnde Emulsion de Fooz (Jet-Set x Econome) van Eric et Julien Coheur Ass. had geen verhaal – ook niet qua beenwerk – tegen Babibelle. De grootste en langste van het trio was misschien wel Hortensia de Beauloye (Hazard x Pivert) van Alain Pestiaux. Met een enorme lengte en een mooie achterhand was deze hoogbenige koe haar derde plaats echt wel waard. Het is een reeks om in de gaten te houden.

De iets aparte en immer ronde Contesse de Beaujeu (King x Nevada) van Guy Perin en Lieven Goddeeris – rond van voor naar achter – behaalde een eerste plaats door haar bevleesdheid over de hele lijn. Ze sprong letterlijk over Ecume de Spy (Vuiton x Impérial) van Daniel, Damien & Charles Van Bellegem met haar bevleesdheid en rondheid in de schouder en achterhand. De derde plaats was voor een rastypische koe Comedienne de Sberchamps (Hazard x Attribut) van Michael Gallet,die qua fokkoe groter en langer oogde, maar minder bevleesdheid had op deze dag in voor- en achterhand. Daardoor zette de jury haar finaal op de derde plaats.

Nog een reeks van zwaargewichten bij de koeien was de reeks 5C. De bekende Diablesse de Spy (Balisto x Impérial) van Daniel, Damien & Charles Van Bellegem streed letterlijk zij aan zij met Alizée du Coin (Tilouis x Shériff) van Frank Mailleux en Jean-Marc & Bruno Dony. Oogde Diablesse de Spy iets breder, dan bezat Alizée du Coin meer fijnheid in de achterhand en gestalte dan Diablesse. Deze 2 werden letterlijk weerom op de hielen gezeten door Reveuse du Pachis à la Motte (Courtois x Senateur), eveneens uit de stal van Daniel, Damien & Charles Van Bellegem. Deze heel mooie ronde aangekochte koe vertoonde veel fijnheid en diepte in de onderbil. Dit was een trio waar je meerdere kandidates op kop had kunnen plaatsen, zij het al dan niet uit dezelfde stal.

De kroonreeks bij de vrouwelijke schoonheden was misschien wel voorbehouden aan de laatste reeks. Met in de top 3 Intacte ET du Pouhon (Grommit x Shériff), Belladone des Templiers (Shériff x Xespote) en Bricole de Fooz (Hazard x Noceur) trok de meer dan 1.013 kg wegende Intacte, bekend als kampioene bij de vaarzen bij de editie in 2019, aan het langste einde. Vlot stappend was deze 8-jarige koe echt een parel om te aanschouwen in haar reeks (eigendom van Jean-Philippe George & Léon Juprelle). Met haar breedte, lengte met een zeer sterke rug en een mooie en fijn getypeerde fijne achterhand was dit zeker een kandidate voor het kampioenschap. Op de tweede plaats vonden we de 10 jaar oude Belladone des Templiers van Etienne Rabeux, die met haar 990 kg en vlotte stap op 10-jarige leeftijd bevestigde dat het Belgisch witblauw wel degelijk een duurzaam en langlevend ras is. Op de derde plaats kwam de blauwgrijze en ronde Bricole de Fooz van François-Xavier & Arthur Gourmet goed aanzetten, wat maakte dat deze reeks toch wel een mooi sluitstuk was bij het vrouwelijke vee.

Kampioen koeien - Intacte ET du Pouhon (Grommit X Shériff) van Jean-Philippe George & Léon Juprelle, Clavier.
Kampioen koeien - Intacte ET du Pouhon (Grommit X Shériff) van Jean-Philippe George & Léon Juprelle, Clavier. - Foto: Olivia Germeau

Stieren van 15 maand en meer

Bij het jonge geweld van de stieren behaalde U2 du Vivier (Oasis x Tetu) van Pierre-Yves Ferauge de eerste plaats. Het was volgens de jury de meest complete stier. Sommigen dachten daar anders over. De fijne Crack de Maharenne (Darko x Jet-Set) van Etienne Rabeux ,die iets groter oogde, maar minder breedte in de achterhand vertoonde, strandde op een tweede plaats. Op de derde plaats werd See You vd Kerkenhofstede (Darko x Fly) van Hedwig Redant geplaatst. Deze zeer complete stier, die breed in het borstbeen was, een fijne belijning in de achterhand had en hoogbenig stond, had zeker meer verdiend in deze reeks.

Een kleine reeks van 3 stieren was de reeks 1B. Met beduidend minder kwaliteit had deze reeks 3 gelijklopende stieren in petto. Valseur des Haies (Darko x Volcan) van Raphael Bocart haalde het door zijn ronde achterhand van de tweede geplaatste Pharaon de Notre-Dame (Amoureux x Kubitus) van La Ferme de Notre Dame SASPJ, die minder bespiering vertoonde in de voorhand. De derde plaats was voorbehouden voor Ezio de Roupage (Futé x Wilmots) van Claude & Ysaline Piret. Deze stier was misschien de fijnste van de reeks, maar de jury had een beenwerkprobleem gezien bij de rondgang.

Nog een kleinere reeks met 3 deelnemers, maar toch een betere kwaliteit, vonden we terug in reeks 1C. Titelkandidaat geweest in Libramont (2023) Caribou de la Cleuzeur (Jet-Set x Grommit) van Guy Vanderbecq oogde rond van schouder tot en met achterhand. Goed geëvolueerd qua lengte was dit een zeer complete stier en daarom werd dit dier terecht op de eerste plaats gesteld door de jury. Genereux de Bomal (Général x Brasero) van Olivier Houard was veel te smal in de achter- en voorhand om Caribou het vuur aan de schenen te leggen. Misschien had Lamiral (Darko x Aragon) van Cédric Poncelet & Jean-Pierre Thibaut-Wynen wel een tweede plaats verdiend bij deze reeks stieren, vermits hij ronder oogde in de achterhand, maar ook hier had de jury ook vooraan een klein beenwerkprobleem bemerkt.

Bij de voorlaatste reeks van stieren kwam letterlijk het zwaardere geschut naar voor. Met alweer een titelkandidaat op Libramont (2023) kwam Paparazzi van Daisel (King x Nevada) van Guy Perin & Lieven Goddeeris in de ring en domineerde zijn reeks zodra hij als voorlaatste aan zet kwam. Paparazzi was een waardige titelkandidaat, die eveneens goed geëvolueerd was in lengte, breedte in de voorhand en ronding in de achterhand. Men wist onmiddellijk dat deze stier een titelkandidaat ging worden. Dragon 1er de Roupage (Futé x Attribut) van Xavier Baudoin stond terecht op de tweede plaats, met breedte in de voorhand, een goede rug, maar kon in de achterhand duidelijk ronder zijn. Zijn goed beenwerk zorgde ervoor dat hij Lazard du Fond de Bois (Darko x Fly) van Jean-Pierre & Quentin Monfort voorafging, terwijl deze stier misschien wel breder in voor- en achterhand was. Het was duidelijk een eerste trio van mooie en waardige stieren.

Bij de laatste reeks grote stieren kwam Libramont kampioen 2023 Maradona du Champ du Moulin (Art Deco x Impérial) van de familie Romedenne-Cassart & Charles-Albert Romedenne in de ring om onmiddellijk de eerste plaats in te nemen.

De bkende Maradona – die zoals altijd fijn op de benen stond, breed in de voorhand was en fijn belijnd in de achterhand – had duidelijk sinds Libramont een betere vulling in de rug gekregen. Met zijn lengte en alle voorgaande kwaliteiten domineerde hij onmiddellijk deze reeks van 3 deelnemers. Voraces des 3 Frontières (Casper x Magicien) van Philippe & Nicolas Bechet schoot tekort in de voor- en achterhand en was zeker nog niet klaar om het in de prijskampring op te nemen tegen voorgaande. De derde geplaatste Moderato de l‘Empereur (Nevada x Obama) van Delvigne-Gauthier Ass. had duidelijk meer breedte in de voor- en achterhand, maar had in de voorbenen een tikkeltje een stapprobleem. Sommigen zagen hem liever op plaats 2.

Kampioen Stieren - Maradona du Champ du Moulin (Art Deco X Impérial) van Romedenne-Cassart & Charles-Albert Romedenne, Thynes.
Kampioen Stieren - Maradona du Champ du Moulin (Art Deco X Impérial) van Romedenne-Cassart & Charles-Albert Romedenne, Thynes. - Foto: Olivia Germeau

Vaarzen met kalf

Bij de eerste reeks gekalfde vaarzen was alweer Vlaanderen aan zet,met Moonlight ten Dreve (Jet-set x Vidal) en Thompson ten Dreve (Donnay) van Schuppen FV. Op de tweede plaats kwam Kadia du Coin (Attomique x Courtois) met de Gala de Fosset (Calin) van Pierre Martens. Hier was het kalf beduidend minder. Rineke vd Pannemeers (Litige x Cabri), gevolgd door Tina vd Pannemeers (Cargo) van Filip Ally, namen de derde plaats in beslag.

Gekalfde vaarzen met kalf

De immer ronde Noellie de la Chevalerie (Mathys X Benhur) en haar iets minder ronde kalf Pandore de la Chevalerie (Kai) van Claude & Ysaline Piret werden qua breedte terecht naar plaats 1 verwezen. De mooi ogende en fijn belijnde Fidgi de Spy (Mathys X Impérial) en haar kalf Levis de Spy (Futé) van Daniel, Damien et Charles Van Bellegem strandden op de tweede plaats,gevolgd door de stalgenote Fidélitée de Spy, die zeker zo rond was dan Fidgi de Spy, met haar kalf Libellule de Spy (Futé), dat iets hoekiger in elkaar zat.

In een andere reeks trok Babybelle du Coin (Futé X Shériff) met haar kalf Favorit du Coin (Darko) van Frank Mailleux et Jean-Marc & Bruno Dony qua ronding, fijnheid en bevleesdheid aan het langste eind. De foklijnen bij het moederdier waren zeker weer te vinden bij het jonge dier. Tweede in deze reeks werd de hoogbenige Hortensia de Beauloye (Hazard x Pivert) met haar kalf Lys de Beauloye (Avicci) van Alain Pestiaux, 2 dieren die ook op elkaar leken. Op de derde plaats stond Ecume de Spy (Vuiton x Impérial), een ronde koe gevolgd door haar kalf Louvette de Spy (Donnay) van Daniel, Damien et Charles Van Bellegem, dat duidelijk minder ronding in de achterhand vertoonde.

In de laatste reeks gekalfde koeien met kalf trok alweer een stalgenote van de familie Dony aan het langste eind. Alizée du Coin (Tilouis x Shériff) en Frimousse du Coin (Futé) van Frank Mailleux et Jean-Marc & Bruno Dony waren letterlijk een evenbeeld van elkaar qua bevleesdheid, beenwerk, lengte, fijnheid en kleurschakering. Dit was de gedoodverfde kampioene bij de koeien met kalf. Reveuse du Pachis à la Motte (Courtois x Senateur), gevolgd door haar kalf Liberté de Spy (Flash-Back) van Daniel, Damien et Charles Van Bellegem, die erg op elkaar gelijken, toonden niet de breedte van de 2 voorgaande dieren. De derde plaats was weggelegd voor Commode de Thiboumont (Esperanto x Attribut), gevolgd door haar kalf Hypocras de Thiboumont (Darko) van Romedenne-Cassart & Charles-Albert Romedenne. Het kalf Hypocras vertoonde duidelijk meer ronding in de voor- en achterhand dan het moederdier. Het was een mooie en waardige afsluiter van de reeksen.

Kampioenschap Koeien met Kalf - Alizée du Coin (Tilouis X Shériff) gevolgd door Frimousse du Coin (Futé) van Frank Mailleux et Jean-Marc & Bruno Dony, Braibant.
Kampioenschap Koeien met Kalf - Alizée du Coin (Tilouis X Shériff) gevolgd door Frimousse du Coin (Futé) van Frank Mailleux et Jean-Marc & Bruno Dony, Braibant. - Foto: Olivia Germeau

De kampioenschappen

Voor het toebedelen van de kampioenschappen besliste het stamboek dat 5 juryleden samen kenbaar moesten maken bij middel van een bord welk dier zij als kampioen zagen. Op die manier kon elke toeschouwer onmiddellijk zien wie voor welk dier had gestemd. Daarnaast kon er met 5 juryleden geen ex aequo plaatsvinden en was de winnaar onmiddellijk gekend.

In totaal moesten er 5 kampioenschappen worden toebedeeld die dag. Drie van de 5 kampioenschappen werden toegewezen door unanimiteit van de juryleden.

Bij de jonge vaarzen werd de titel toebedeeld aan Gouache de Thiboumont (Maradona x Vidal) van de familie Romedenne-Cassart en Romedenne uit Thynes. Deze vaars is tevens een fokproduct van reekswinnaar Maradona du Champ Du Moulin, eveneens in eigendom van de familie Romedenne-Cassart.

Het kampioenschap bij de (gekalfde) vaarzen werd toegewezen aan Radio BBCI vd Kerkenhofstede (Darko x Aragon) van Paul Gillis uit Watervliet.

Intacte Et du Pouhon (Grommit x Shériff) van George Jean-Philippe & Juprelle Léon uit Clavier behaalde het kampioenschap bij de koeien met unanimiteit van de stemmen.

Kampioenschap van koeien met kalf: na unanimiteit van de stemmen werd deze titel toegewezen aan Alizée du Coin (Tilouis x Shériff) gevolgd door Frimousse du Coin (Futé) van Mailleux Frank en Dony Jean-Marc uit Braibant.

Het kampioenschap bij de stieren ging naar Maradona du Champ du Moulin (Art Deco x Impérial) van de familie Romedenne-Cassart en Romedenne uit Thynes.

Uitkijken naar editie 2025

Juist voor het toebedelen van de kampioenschappen sprak voorzitter Jean Devillers – voorzitter van Brussels Livestock – over het voortbestaan van Agribex en Brussels Livestock. In zijn discourt beklemtoonde hij dat zolang Agribex blijft bestaan, het organiserende comité Fedagrim en de Raad van Bestuur van Brussels Livestock achter deze tweejaarlijkse nationale prijskamp blijven staan op Agribex. Een woord van dank ging ook uit naar de fokkers, de organiserende en betrokken stamboeken en hun medewerkers, naar de vele toeschouwers, Fedagrim, het uitvoerende comité en secretaris Ignace Lootvoet van Brussels Livestock. Jean Devillers keek alvast uit naar de editie 2025. Deze nationale kampioenschap is een absolute meerwaarde qua ontmoetingen voor Vlaamse en Waalse fokkers in de neutrale omgeving van onze Belgische en bij uitbreiding Europese hoofdstad. Het is een must in het voortbestaan van een nationaal veegebeuren.

Carl Heyvaert en Dries Van Buggenhout

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken