Startpagina Boerenprotest

Europese Commissie presenteert ideeën voor minder administratieve druk op landbouwers

De Europese Commissie heeft donderdag 22 februari in een nota aan het Belgische EU-voorzitterschap een rist ideeën gesuggereerd die de administratieve druk op landbouwers moet verlichten. Zo wil ze op korte termijn minder akkerbouwarealen laten omzetten in weiland en het aantal bezoeken van de nationale autoriteiten aan landbouwbedrijven tot 50% verminderen.

Na de opschorting van de verplichte braaklegging toont de Commissie zich in de nota opnieuw bereid om te sleutelen aan 1 van de basisnormen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Zo wil ze nu via een wijziging van de regels over de stabilisering van blijvend grasland vermijden dat landbouwers met verminderde veeteelt toch akkerbouwarealen opnieuw moeten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken