Startpagina Boerenprotest

Europese ministers buigen zich over administratieve verlichting landbouwers

De Europese ministers van Landbouw vergaderen maandag 26 februari met de hete adem van de protesterende boeren in hun nek. Terwijl honderden tractoren de Europese wijk in Brussel bezetten, buigen de ministers zich over maatregelen die alvast de administratieve druk op de boeren moeten verlichten. “Het is belangrijk dat we vandaag een duidelijk signaal geven”, zegt Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v).

In de aanloop naar de landbouwraad heeft de Europese Commissie een 'non-paper' op tafel gelegd met daarin een aantal ingrepen die al op korte termijn perspectief moeten geven aan de boeren. Zo wil ze minder akkerbouwarealen laten omzetten in weiland, een maatregel die al in maart van kracht zou moeten worden.

Ook wil ze het aantal bezoeken van de nationale...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken