Startpagina Actueel

ILVO en Crelan werken samen om onderzoek inzake landbouw en klimaat breder te communiceren

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en de bank Crelan bundelen de krachten om het klimaatonderzoek op ILVO te versterken. Dankzij de samenwerking komt er een jaarlijkse studiedag

Leestijd : 2 min

De bank zal de structurele werking van ILVO’s Expertisecentrum Landbouw & Klimaat ondersteunen. De samenwerking leidt tot 2 initiatieven: de organisatie van een jaarlijks terugkerende klimaatstudiedag en de lancering van een klimaatnieuwsbrief, beide gericht op de brede land- en tuinbouwsector.

Geloof in potentieel en veerkracht

“Crelan Groep is qua balansvolume de vijfde grootste Belgische retailbank. Maar naast haar aanbod voor de particuliere gezinnen heeft Crelan ook een sterke expertise opgebouwd in de financiële dienstverlening voor land- en tuinbouwers. Zo beheert de bank voor meer dan 2 miljard euro aan land- en tuinbouwkredieten en kent ze jaarlijks voor enkele honderden miljoenen nieuwe financiering toe aan de sector. Als coöperatieve bank willen we een actieve rol opnemen in de duurzame transitie van de sector. Dat doen we al verschillende jaren via onze leerstoelen aan de UGent en de ULiège en voortaan ook door het ondersteunen van het vooraanstaande klimaatonderzoek van ILVO’s expertisecentrum Landbouw & Klimaat. Zo onderstrepen we eveneens ons geloof in het potentieel en de veerkracht van de Vlaamse land- en tuinbouwers, ondanks de grote uitdagingen waar zij voor staan vandaag”, zegt Joris Cnockaert, CCO Crelan & AXA Bank.

Krachten bundelen

“Samenwerken is een waarde die we hoog in het vaandel dragen bij ILVO. Door de krachten te bundelen kan het Expertisecentrum Landbouw & Klimaat nog beter zijn adviserende, informerende rol naar het beleid, de land- en tuinbouw en de maatschappij opnemen.”, stelt Joris Relaes van ILVO.

Klimaatstudiedag

Op 7 november organiseert ILVO de eerste editie van wat een jaarlijks terugkerende klimaatstudiedag wordt. Die dag krijgen landbouwers, adviseurs, beleidsmakers, wetenschappers en andere betrokkenen een gebalde stand van zaken uit het ILVO-onderzoek naar specifieke klimaatonderwerpen.

Klimaatnieuwsbrief

ILVO lanceert bovendien met de steun van Crelan een viermaandelijkse klimaatnieuwsbrief voor de brede land- en tuinbouw. Inschrijven op deze nieuwsbrief kan hier. De nieuwsbrief bundelt de laatste resultaten en initiatieven uit het onderzoek, maar heeft ook de ambitie om duiding te geven in de complexe klimaatmaterie. Daarvoor wordt de bestaande klimaatwebsite uitgebreid met de rubriek Facts & Figures.

ILVO

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken