Startpagina Groenvoorziening

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.

De ervaren tuiniers onder ons zijn wel al gestart met het zaaien van groenten in de serre of de veranda. Voor de minder ervaren tuiniers of voor degenen die niet over een goede zaairuimte beschikken, zijn de voorraden van jonge groenteplanten in perspotjes al volop beschikbaar in de tuincentra. Er zijn ook al heel wat groentesoorten die nu al mogen uitgezaaid worden in de volle grond. Hieronder geven we een beknopt overzicht van deze ‘vroege vogels’ voor de moestuin. Dan is het enkel nog wachten op droger weer en dan kunnen we weer volop aan de slag.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenvoorziening

De tuin en de wet: Overzicht van wetgeving over goed nabuurschap

Groenvoorziening Ontspannen, spelen, creatief zijn, vrienden ontvangen voor een barbecue: de tuin, dat is genieten. Soms is het echter ook een bron van frustratie voor de buurman. Maak daarom bij de aanleg van je tuin goede afspraken met de buren of beter nog: respecteer de geldende wetgeving omtrent deze materie. Zo ben je er zeker van dat je probleemloos kan genieten van je eigen stukje natuur, en vermijd je problemen met je buur.
Meer artikelen bekijken