Startpagina Melkvee

Lactalis roept producten terug

De Franse zuivelgroep Lactalis heeft donderdag opnieuw een terugroepactie aangekondigd, zowel voor de Franse als de internationale markt. Dit keer gaat het om 720 loten kindermelk en andere producten omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella. De afgelopen twee weken werden om diezelfde reden al 625 loten kindermelk teruggeroepen.

Leestijd : 1 min

"De beslissing werd genomen om de terugroeping uit te breiden naar alle baby- en voedingsproducten die sinds 15 februari 2017 geproduceerd of verpakt werden op onze site in Craon", klonk het in een verklaring van de wereldleider op het vlak van zuivelproducten. Craon ligt in het Westen van Frankrijk, niet ver van Le Mans.

Het gaat om producten van het merk Picot, Milumel en Taranis. "We weten nu dat er in onze fabriek in Craon zich een besmetting voorgedaan heeft na werkzaamheden in het eerste semester van 217", aldus het bedrijf, dat excuses maakt aan alle betrokken families.

De vader van een meisje van drie maanden dat één van de betrokken melkproducten nuttigde, en de Franse consumentenorganisatie UFC-Que Choisir kondigden maandag aan dat ze klacht indienen tegen Lactalis.

BELGA

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken