Startpagina Melkvee

De melkrobot is populairder dan ooit

Op de Agribex-beurs vorige maand vierden de marktleiders in melkrobots Lely en DeLaval respectievelijk het 25 en 20-jarig bestaan van de melkrobot. En op de beurs raakte eveneens bekend dat voor de eerste helft van 2017 melkrobots voor het eerst meer dan 50 % uitmaken van de nieuwe installaties. Reden genoeg voor Landbouwleven om op de beurs bij de standen van Lely, DeLaval en SAC even halt te houden en na te gaan of de kritieken van aan de geboortewieg van de melkrobot zoveel jaren later nog altijd gelden.

In tegenstelling met de geboorteakte van een baby, ligt de juiste geboortedatum van de melkrobot niet onomstotelijk vast. Critici zagen onmiddelijk de tere punten. Maar sedert eind jaren ‘90 ging de groei onstuitbaar verder, en dat blijkt ook uit het economisch dossier 2017 van Fedagrim. In 2016 haalden installaties met melkrobot(s) een marktaandeel van 45 %. Het is daarmee de populairste melkinstallatie, voor zij-aan-zij stallen (33 %). Voor het eerste semester van 2017 stijgt dat aandeel zelfs boven de helft uit....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Europese melkaanvoer komt moeilijk op gang in 2024

Economie De slechte weersverwachtingen doen momenteel niet veel goeds vermoeden voor de Europese melkproductie. Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 17 april met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten.
Meer artikelen bekijken