Startpagina Melkvee

Gras blijft het belangrijkste eiwitgewas op het bedrijf

Hoe meer de dingen veranderen, hoe meer ze hetzelfde blijven. Het zou een beetje de conclusie kunnen zijn van 35 jaar ILVO-onderzoek door Alex De Vliegher. De teeltomstandigheden zijn in vergelijking met toen fel gewijzigd, maar de thema’s zijn voor een deel hetzelfde gebleven. “Gras blijft het belangrijkste eiwitgewas op het bedrijf”, is De Vliegher overtuigd.

Beginnen deed Alex De Vliegher bij VELT, de vereniging van Ecologische land- en tuinbouw. “Toen al wilde men in de winkels aan de consument tonen van welke teler die bewuste groente was. Traceerbaarheid avant la lettre”, aldus De Vliegher. Eind de jaren ‘70 was er vooral nog een grote tegenstelling tussen gangbare en biologische landbouw. “Je stond ofwel aan de ene zijde, ofwel aan de andere zijde. Het was gepolariseerd. Dat is gelukkig sterk geëvolueerd. Nu is er een open dialoog en leert gangbaar van bio en omgekeerd....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Europese melkaanvoer komt moeilijk op gang in 2024

Economie De slechte weersverwachtingen doen momenteel niet veel goeds vermoeden voor de Europese melkproductie. Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 17 april met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten.
Meer artikelen bekijken