Startpagina Edito

Edito: Kogels en losse flodders

Het was drummen geblazen in de media om op de landbouw te schieten afgelopen weken. Boerenbond-voorzitter Sonja De Becker (in De Standaard) en ABS-voorzitter Hendrik Vandamme (in De Morgen) namen de verdediging op zich van vleesconsumptie. Een verdediging die nog meer reacties losweekte.

Eerder had ‘Be Vegan’ in Gentse tramstellen posters opgehangen tegen de melkconsumptie. Boerenbond mocht die kritiek counteren op Radio 1. Waarop er een pleidooi in De Morgen volgde voor het aanvullen van ‘dagen zonder vlees’ met ‘dagen zonder melk.’ Enkele posters in een tram werden zo in een oogwenk een goedkope nationale campagne.

Alsof dat niet genoeg was, moest ook good old Michel Vandenbosch zich nog eens roeren. Hij nam het langeafstandtransport van vleesvee op de korrel. Ongetwijfeld niet tevreden met de lauwe...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken