Startpagina Melkvee

DGZ bereikt overeenkomst rond verlies BVD-oormerken

Bij bepaalde oormerkreeksen van het type Senior Ultra TST van de leverancier Allflex wordt een groter uitvalpercentage vastgesteld dan normaal. Vandaag is er, na intensief overleg met Allflex en in nauwe afstemming met de sector, een akkoord bereikt rond een vergoeding.

DGZ ontving eind 2016 de eerste meldingen vanuit het terrein dat dieren gemerkt met het oormerktype Senior Ultra TST van de leverancier Allflex een verhoogd oormerkverlies hebben. Om een volledig beeld te hebben van het verlies van dit type, analyseerde DGZ het verlies van alle reeksen van dit oormerk sinds het op de markt kwam. Hierbij is rekening gehouden met het dubbel doel van de BVD oormerken.

In de analyse is per reeks enkel de eerste hermerking van het dier in aanmerking genomen. Een tweede voorwaarde was dat de hermerking uitgevoerd werd op...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Europese melkaanvoer komt moeilijk op gang in 2024

Economie De slechte weersverwachtingen doen momenteel niet veel goeds vermoeden voor de Europese melkproductie. Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 17 april met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten.
Meer artikelen bekijken