Startpagina Economie

Prijzen melk en granen in juni gedaald

Internationale prijsquoteringen voor granen en zuivel zijn, na maandenlang gestegen te zijn, in juni gedaald. In juni daalde ook de prijs van plantaardige oliën, terwijl voor suiker en vlees lichte prijsstijgingen genoteerd kunnen worden. Dat blijkt uit de FAO Voedselprijsindex die de VN publiceert.

De wereldvoedselorganisatie van de VN, de FAO, houdt maandelijks internationale prijzen voor agrarische grondstoffen bij. In de totale index zijn de grondstoffen gewogen naar belang in het dieet en uitgavenpatroon. De index beweegt al het hele jaar tussen 170 en 180 punten waarbij het gemiddelde van de periode 2002-2004 als basis (100) is genomen.

Granen

Gr...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgische Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken