Startpagina Maïs

De snijmaïsoogst ging extreem vroeg van start

Vorige week werd op meerdere plaatsen in het land reeds maïs gehakseld. Nooit eerder zagen we bij ons zo vroeg de snijmaïs-oogst aanvangen. De reden hierachter hoeven we u niet te vertellen: de aanhoudende hoge temperaturen en extreme droogte. Landbouwleven trok naar de warmste regio van het land: Noord-Limburg.

In Meeuwen troffen we loonbedrijf Weltjens aan die op 1 augustus startten met het hakselen van maïs. “Ik ben al 20 jaar in dienst bij het loonbedrijf en zit al 18 jaar op de hakselaar, maar zo vroeg heb ik de snijmaïsoogst nog niet geweten”, vertelt ons Koen Theuwissen, chauffeur van de hakselaar.

Het loonbedrijf zit trouwens nog druk in de oogst van groenten zoals bonen en erwten waardoor nog niet veel chauffeurs beschikbaar waren voor de maïsoogst. Een galante oplossing voor het chauffeurstekort...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken