Startpagina Groenten

Veiling Hoogstraten dumpt tonnen groenten op Brechtse Heide, burgemeester not amused

In het beschermd landschap de Brechtse Heide zijn de voorbije dagen tonnen tomaten, paprika's en courgettes gedumpt op een weiland. De groenten zijn overschotten van de veiling van Hoogstraten, die een overeenkomst heeft met de eigenaar van de grond, maar de Brechtse burgemeester Luc Aerts (CD&V) is allerminst te spreken over de gang van zaken.

Het warme weer van de voorbije weken heeft bij veel boeren voor een overproductie aan bepaalde groenten gezorgd, met te lage prijzen tot gevolg. De veiling verkiest volgens Gazet Van Antwerpen blijkbaar om uit de handel gehaalde overschotten te dumpen in plaats van ze bijvoorbeeld naar een biovergistingsinstallatie te brengen - wat duurder is.

Burgemeester Luc Aerts (CD&V) stelt in een reactie dat de veiling over een grondstofverklaring beschikt om de groenten als meststof te laten gebruiken. "Maar daarin staat dan wel dat ze meteen in de grond...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Innoverend onderzoek in monitoringstechnologieën bij Inagro

Groenten Al meer dan 20 jaar stuurt Inagro waarnemings- en waarschuwingsberichten voor verschilende openluchtteelten zoals (biologische) prei, kolen en witloof. Dankzij onderzoek naar nieuwe monitoringstechnologieën kan Inagro voortaan nog nauwkeuriger insecten tellen en de verkregen data sneller verwerken.
Meer artikelen bekijken