Startpagina Edito

Edito: Wie zoet is, krijgt de roe

Op de wereldmarkt doet suiker het niet best. De prijs is extreem laag. Op wereldniveau is er een overschot, terwijl de consumptie daalt. Dat de Belgische voedingsindustrie verder inzet op minder toegevoegde suiker maakt het er niet beter op. Wat nu?

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block, voedingsfederatie Fevia en distributievereniging Comeos vieren samen het succes van hun Convenant Evenwichtige Voeding. De belangrijkste verwezenlijking is een verlaging van het suikergehalte in productcategorieën als zuivel (-3,8  %) en ontbijtgranen (-5,8  %). Niet heel ambitieus, vindt Test Aankoop, maar toch.

De Block verwijst naar het verhoogde gezondheidsbewustzijn van de huidige consument, een verschijnsel dat ook de zuivel- en vleessector parten speelt. Hoeveel haar initiatief precies...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken