Startpagina Veeteelt

Weyts dringt aan op nationale aanpak van dierenmishandeling

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil dat er een nationale aanpak komt van het fenomeen dierenmishandeling. Er zijn zoveel gevallen op uiteenlopende locaties dat een nationale coördinatie zich opdringt, zo zegt de N-VA-minister aan Belga. "Vooral omdat ik vrees dat wie die tot zulke gruwel in staat is en dan nog eens heel goed voorbereid te werk gaan, niet alleen een gevaar is voor dieren maar ook voor mensen", klinkt het.

Als eerste Vlaamse minister voor Dierenwelzijn heeft Ben Weyts een absoluut speerpunt gemaakt van het aanpakken van dierenmishandeling en dierenbeulen. Op vraag van Weyts werd dierenmishandeling opgenomen in de Kadernota Integrale Veiligheid en in het Nationaal Veiligheidsplan. De N-VA-minister voert ook strengere straffen in voor wie dieren verwaarloost of mishandelt.

Maar Weyts wil een stapje verder gaan en de strijd opvoeren. "Ik dring aan op een doorgedreven inzet van mensen en middelen en op een nationale coördinatie", laat hij aan Belga weten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Nederland keurt vaccin tegen blauwtongvirus goed

Veeteelt De Nedelandse minister van Landbouw Piet Adema heeft met een versnelde procedure een vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Het vaccin wordt geproduceerd door het Spaanse bedrijf Syva. De verwachting is dat er binnen enkele dagen tot een week 1 miljoen dosissen beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt.
Meer artikelen bekijken