Startpagina Edito

Edito: doet goed voorbeeld volgen?

Het is hoopgevend dat de supermarkt van de laagsteprijsgarantie landbouwers een contract aanbiedt voor 5 jaar. Natuurlijk is de deal beperkt in omvang en valt op de geboden prijs best wat af te dingen, maar de richting - een partnership gericht op de lange termijn - is alvast goed.

Colruyt biedt Inex-leveranciers voor een deel van hun afzet een langetermijncontract voor 5 jaar aan, zoals te lezen valt op p.4. Met een aangeboden melkprijs van 34,67 cent per liter hebben melkveehouders volgens Colruyt en Inex voldoende financiële armslag voor een fatsoenlijk inkomen en een toekomstgericht investeringsritme. Normaal sluiten supermarkten hooguit een contract van één jaar met een melkleverancier. Het is veelzeggend dat Boerenbond zich geroepen voelt (positief) te reageren op een de facto commerciële transactie....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken