Startpagina Edito

Edito: terechte aandacht voor agrarische onderneemsters

Deze week ontving landbouwminister Koen Van den Heuvel een infogids voor vrouwen in de land- en tuinbouw: leven en ondernemen. Het boek onderstreept een vaak vergeten feit: dat vrouwen de ruggengraat zijn van het platteland.

Wie denkt aan de bijzondere rol die vrouwen in de landbouw uitoefenen, zou in de eerste plaats kunnen denken aan de vele aandacht hiervoor bij ngo’s. In ontwikkelingslanden begint de economische opbouw vaak bij een sterke landbouw. Als een landbouw moderniseert, zo wordt benadrukt, kan een web van toeleveranciers en afnemers worden geweven. In dit web kan het surplus aan arbeidskrachten terecht die bij een modernisering van de landbouw al snel ontstaat. De volgende stap is industrialisatie. Zo ontstaat in een economie steeds meer...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken