Startpagina Edito

Onderwijs zoekt verbinding tussen praktijk en theorie

Het schooljaar loopt op zijn laatste benen, en leerlingen werpen dus een blik op de toekomst. Niet alleen zij, maar ook mensen die al werken, maar in deze tijd van snelle verandering hun kennis op peil willen houden. We presenteren daarom een scholendossier met extra aandacht voor HBO5, een nieuwe toegangspoort tot het hoger onderwijs.

Economen zeggen het al een tijdje: kennis is de belangrijkste productiefactor in onze moderne maatschappij, en zal alleen maar belangrijker worden. Het relatieve belang van arbeid, natuur en kapitaal neemt af; het succes van een economie hangt af van het vermogen nieuwe inzichten te genereren, en tot waarde te brengen.

De ‘informatiemaatschappij’ kenmerkt zich door snelle verandering op technologisch, economisch en professioneel vlak. Wie vandaag en in de toekomst geld wil verdienen, moet kennis...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken