Startpagina Edito

Edito: Europese politiek meet met twee maten

Door in zee te gaan met Mercosur zet de Europese Commissie haar geloofwaardigheid als voorvechter van een meer duurzame landbouw opzij. Van een gebalanceerd verdrag is geen sprake: de landbouw wordt geofferd voor het altaar van de vrijhandel. Aan de democratisch gekozen politici de plicht om de Commissie, in feite een groep van 28 topambtenaren, terug te fluiten.

De Europese Commissie is trots dat ze een ‘historisch’ handelsakkoord heeft bereikt met Mercosur (p.5), een blok Zuid-Amerikaanse landen. De vertrekkend voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, wees bij de presentatie op het politieke belang van het handelsakkoord. “Te midden van internationale handelsspanningen zenden we met onze Mercosur-partners een sterk signaal uit dat we staan voor op regels gebaseerde handel.”

Eurocommissaris Phil Hogan noemt op...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken