Startpagina Edito

Een beetje overeenkomen

Zou de wereld niet mooier zijn moesten we allemaal een beetje overeenkomen? Het is een huizenhoog cliché, en zoals dat vaak gaat met clichés, is het nog waar ook. Dat ‘overeenkomen’ lukt heel wat makkelijker wanneer de feiten algemeen aanvaard zijn, en wanneer er consensus is over hoeveel belang je hecht aan welke feiten.

In dat laatste stadium zit de discussie over al dan niet biologische landbouw nog niet. Reden voor krant ‘De Standaard’ om er een artikelenreeks aan te wijden deze week. Volksgezondheid gaat voor, daarover is er consensus. Maar hoe groot is het risico dat de huidige residuën in ons voedsel toch een nadelig effect zouden kunnen hebben op de volksgezondheid? En is het verantwoord om daarvoor het huidige landbouwsysteem drastisch om te gooien?

Toxicoloog KU Leuven Jan Tytgat lijkt in het interview in De Standaard over glyfosaat koud en warm tegelijk te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken