Startpagina Edito

Edito: Wanneer een probleem binnen een protocol moet passen

De tijd dat in onze contreien wolven enkel aan bod kwamen in sprookjes is voorbij. Sinds enkele wolven hier een nieuwe stek vonden, komen ze nu eerder in het nieuws wanneer ze aan gezinsuitbreiding doen, aangereden worden of… op een gruwelijk manier dieren doden. Dat laatste aspect hoeft echter geen probleem te zijn, dat zal het wolvenprotocol wel bepalen…

Volgens sommigen is de wolf nu helemaal ingeburgerd in Noord-Limburg. Voorbije zondag werd een van de Limburgse wolven nog gefotografeerd in het landbouwgebied tussen de 2 belangrijkste leefgebieden van de wolven. De wolven zijn intussen al met 5. Bovendien komt nu ook het zwerfseizoen voor jongvolwassen wolven stilaan op gang. De komende weken en maanden zullen ook elders in Vlaanderen wolven gespot kunnen worden. Het lijkt vandaag de gewoonste zaak te zijn.

Eeuwen geleden waren wolven effectief een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken