Startpagina Actueel

Is loopbaanbegeleiding iets voor u?

Werken op een land- of tuinbouwbedrijf is ondernemen met een passie. En die passie gaat soms gepaard met de nodige kopzorgen. Begeleiding kan u helpen bij het vinden van een antwoord op volgende vragen: Hoe kan ik mijn werk rond krijgen? Hoe blijf ik alles combineren: mijn werk, mijn bedrijf en mijn gezin? Wat heb ik nodig om mijn werk graag te blijven doen? Op welke manier vind ik nog wat tijd voor ontspanning?

Leestijd : 2 min

Het Departement Landbouw en Visserij en VDAB stelden een team van begeleiders samen die weten wat het is om in de land- en tuinbouwsector te werken. Zo’n loopbaanbegeleider luistert en zoekt via gesprekken en oefeningen samen met u naar antwoorden op uw (loopbaan)vragen. In een loopbaanbegeleiding bouwt u nieuwe inzichten op en wordt u ondersteund om deze om te zetten in acties.

Moeilijke stap

We weten uit ervaring dat mensen er soms lang over doen om de stap naar loopbaanbegeleiding te zetten. Achteraf getuigen diezelfde mensen dat een goed gesprek hen enorm deugd heeft gedaan. Ze voelen zich begrepen doordat er iemand is die met een open blik, en vooral belangeloos, met hen meedenkt.

Bovendien is zo’n gesprek 100% vertrouwelijk. De loopbaanbegeleider engageert zich namelijk via ondertekening van een document dat alle inhoud van de gesprekken tussen u en hem/haar blijft. En heel belangrijk: u bepaalt het verloop en de uitkomst van deze loopbaanbegeleiding.

Neem vrijblijvend contact op met één of meerdere loopbaancoaches, een kennismakingsgesprek is gratis en geeft geen verdere verplichtingen. Een goede klik met de loopbaanbegeleider is immers belangrijk. Meer informatie en de contactgegevens van de landbouw-loopbaancoaches in uw buurt vindt u bij www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/landbouw.

Betalen met loopbaancheques

Zo’n loopbaanbegeleiding betaalt u met de ‘loopbaancheque’. Die kunnen vrij ingezet worden. Zo kunt u met de eerste loopbaancheque 4 uur begeleiding volgen en met de tweede 3 uur. Dit hoeft niet bij dezelfde loopbaanbegeleider te zijn. Uw persoonlijke bijdrage per loopbaancheque blijft beperkt tot 40 euro, want de Vlaamse overheid legt de rest bij.

Andere voorwaarden

U werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.

U heeft minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.Voor meer algemene info over de loopbaancheque kunt u gratis bellen naar VDAB via het nummer 0800/30 700.

Departement Landbouw en Visserij

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken