Startpagina Tuin

Pompoenen: niet te vroeg begonnen is vaak half gewonnen

De vroege tuiniers zijn er als de kippen bij om te spitten en te harken van zodra het eerste lentezonnetje de temperaturen wat doet oplopen. Vaak zijn deze vroege vogels vogels voor de kat, maar niet dit jaar. Dankzij de hoge gemiddelde temperaturen in april en de eerste helft van mei hebben de vroege starters dit jaar de wind in de zeilen.

V oor veel gewassen is er echter nog ruim tijd om de teelt op te starten en de kans dat er nu op weergebied nog iets fout loopt is gering. Zeker voor gewassen die het bij lagere temperaturen minder goed doen. Ook voor de teelt van pompoenen speelt de temperatuur een bepalende rol. Voor een optimale groei is een minimum bodemtemperatuur nodig van 15° C. Wie in het najaar graag wil genieten van een heerlijk pompoensoepje, heeft dus...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken