Startpagina Melkvee

Millenials dol op kaas, roomijs en yoghurt

Naar aanleiding van Wereldmelkdag vandaag liet VLAM een omvangrijke enquête uitvoeren naar het zuivelgebruik van jongvolwassenen. Duizend ‘millennials’, jongeren die op dit moment tussen 18 en 30 jaar oud zijn, namen deel. Uit de resultaten blijkt dat ze zuivelproducten vanzelfsprekend, gezond, kwaliteitsvol en lekker vinden.

Leestijd : 2 min

Dat zuivel goed is voor je botten, dat weten 7 op de 10 van de millennials nog wel. Maar voor de rest is hun kennis over de gezondheidsaspecten van melk en zuivel geen hoogvlieger. Zo denkt ongeveer de helft van hen dat veel mensen lactose-intolerant zijn (wat bij ons helemaal niet zo is) en weten 6 op de 10 millennials niet dat veel mensen die lactose-intolerant zijn wél nog een zekere hoeveelheid zuivelproducten mogen eten.

Inge Coene, voedingsdeskundige en voedingsvoorlichter bij VLAM: “Dat zijn opmerkelijke resultaten. We zien dat de feitelijke kennis van melk en zuivel bij de jongere generatie achteruitgaat en dat baart ons zorgen. Daarom hebben we als VLAM besloten om diverse initiatieven te nemen richting millennials: we lanceren meteen een quiz over melk en zuivel, waar millennials hun eigen kennis kunnen testen. Daarnaast plannen we vanaf het nieuwe academiejaar ook acties op sociale media en in real life. VLAM zal de actuele kennis – en de melkveehouder zelf – letterlijk naar het kot van onze studenten brengen!”

Het beeld dat millenials hebben van zuivel is echter positief. 87% van hen vindt zuivelproducten lekker en een soortgelijk aantal (86%) vindt ze passen in een hedendaagse levensstijl. 82% vindt ze kwaliteitsvol en voor 81% zijn ze een essentieel onderdeel van gezonde voeding. Een even groot percentage vindt ze trouwens een vast onderdeel van onze eetcultuur. De favoriete zuivelproducten van de millennials zijn trouwens kaas, roomijs en yoghurt. Maar ook melk, gewoon puur of om bij je ontbijtgranen te voegen, scoort nog steeds goed.

De zuivelquiz vind je vanaf 1 juni op www.lekkervanbijons.be/melk.

VLAM

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken