Startpagina Pluimvee

Animal Rights neemt vleeskuikentransport op de korrel

Een medewerker van dierenrechtenorganisatie Animal Rights filmde undercover bij het grootste pluimvee-servicebedrijf van België, PLV in Nijlen. De vleeskuikens worden bij de kippenbedrijven hardhandig gevangen en in containers gegooid voor transport naar de slachthuizen. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil onderzoeken of de afspraken in het actieplan voor de sector zijn geschonden.

Een medewerker van Animal Rights werkte undercover in een vangploeg op een tiental verschillende kippenbedrijven in Vlaanderen en Wallonië, waar de medewerker met een verborgen camera filmde hoe de vleeskuikens een eerder ruwe behandeling ondergingen. Leden van de vangploeg grepen en gooiden hen hardhandig in de containers. Enkelen schopten de dieren uit de weg.

Vlaams...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken