Startpagina Tuin

Zomers tuinieren: kruiden in potten

De zomer van 2018 wordt nu al vergeleken met de droge hete zomer van 1976. Ook toen was het extreem droog en warm en leverden onze sportieve landgenoten - de overwinning van Lucien Van Impe in de tour - een onvergetelijke prestatie. Maar er zijn ook verschillen: een pintje kostte toen 13 frank en de barbecue was nog niet doorgedrongen tot in de Vlaamse tuintjes.

Wie nu zomer zegt, zegt barbecue. En wie barbecue zegt, zegt kruiden. Dan denkt de doorsnee Belg onmiddellijk aan een kant en klaar gekweekt potje ‘verse’ kruiden uit de supermarkt. Maar een beetje tuinier gaat dan naar zijn tuin en oogst daar van het vroege voorjaar tot diep in het najaar de kruiden die hij nodig heeft. En van potgekweekte kruiden kan je vaak ook in de winter - zet de potten op een beschutte plaats - genieten.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken