Startpagina Melkvee

Melkveesector start met registratie antibiotica

Sinds 1 oktober 2018 zijn melkveehouders aangesloten bij het IKM-QFL-QMK-lastenboek verplicht het antibioticagebruik op hun bedrijven te laten registreren in de datacollectiesystemen AB Register (voor IKM) en Bigame (voor QFL-QMK). De melkveesector treedt hiermee in de voetsporen van de varkens-, pluimvee- en vleeskalversectoren, waar het antibioticagebruik al langer op bedrijfsniveau wordt geregistreerd.

Door de registratie van antibioticagebruik op melkveebedrijven kunnen evoluties in gebruik in de sector beter opgevolgd worden. Ook wil de melkveesector zo bijdragen aan de reductiedoelstellingen uit het ‘antibioticaconvenant’. In dit convenant verbonden overheid en sectoren zich er in 2016 toe om o.a. het totale antibioticagebruik bij dieren tegen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Goed gefokte melkveevaarzen kalven tussen de 22 en 24 maanden af

Melkvee Het doel van een succesvolle jongveeopfok is om de eerste kalving te bereiken vanaf een leeftijd van 22 maanden, en dit met hetoog op gezondheid, hoge productie en lang leven. Er zijn talloze manieren waarop kalveren en vaarzen zeer succesvol grootgebracht kunnen worden. Nieuwe inzichten en hot topics hebben sommige courante adviezen de laatste jaren gewijzigd.
Meer artikelen bekijken