Startpagina Tuin

Een appelboom voor elke tuin

Een tuin is pas echt een tuin als er ook enkele bomen groeien. Een fruitboom is dan vaak een goede optie. Ze bloeien niet alleen rijk en opvallend, ze zijn er ook in allerlei groeivormen: van leibomen tot terrasplant en van laagstam tot hoogstam. Een appelboom is vaak de beste keuze, omdat die niet zo kieskeurig is qua bodemeisen en groeiplaats.

Appels waren eeuwenlang het fruit bij uitstek voor de gewone man. Een appelboom stelt niet zo heel veel eisen aan zijn groeiomgeving en de vruchten van sommige rassen konden maandenlang bewaard worden. De appelteelt was op zijn hoogtepunt in de 18e en 19e eeuw. In die periode ontstonden talloze nieuwe rassen en vrijwel iedere streek had zijn eigen ras, afgestemd op de specifieke standplaats. Het grote aantal rassen (alleen al in Europa zijn...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken