Startpagina Actueel

Frans boerenprotest houdt aan

Boze Franse landbouwers willen hun acties op het terrein voortzetten. Dat heeft de topman van de Franse landbouwersorganisatie FNSEA op 3 maart te kennen gegeven, op de laatste dag van het landbouwsalon in Parijs.

Leestijd : 1 min

Volgens Arnaud Rousseau verwachten de landbouwers na de beloftes van de Franse regering ‘heel concrete resultaten’. En al roept de FNSEA niet op tot nationale actie, toch kan elk departement het initiatief nemen tot een aantal acties, klinkt het.

De landbouwbeurs in Parijs werd gekenmerkt door het boerenprotest. De Franse president Emmanuel Macron werd bij zijn bezoek aan het salon met gefluit onthaald.

Toezeggingen

Sinds het begin van de landbouwprotesten in januari heeft de Franse regering meer dan 400 miljoen euro noodsteun toegezegd en wetgeving versterkt om te voorzien in bescherming voor het inkomen van de boeren.

Daarnaast is beloofd om de regelgeving, met name rond milieu, minder streng te maken. Ook vele andere plaatsen in Europa, waaronder in België, voerden boze boeren de voorbije weken actie.

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken