Stilstaan bij het maïsteeltseizoen met Limagrain

Akkerbouw

De nabespreking van de teelt van wintergranen die Limagrain bracht tijdens haar najaarsontmoeting met vakpers en officiëlen brachten we u reeds. Ook maïs stond toen op het programma.

Edition numérique des abonnés

Aveve wordt Arvesta

Nieuws van maatschappijen

Eric Lauwers, CEO van Aveve, presenteert een nieuw ‘dak’ op het huis van de merken van het bedrijf: Arvesta. De naam is een samentrekking van drie verschillende woorden: ploeg (arvus), oogst (harvest) en investeren. De groep maakt zich sterk de grootste investeerder in de Belgische landbouw te zijn.

Maïskopbrand is een schimmel in de maïskolf onder de schutbladeren.  Soms is dit moeilijker zichtbaar. Ook kan verwarring ontstaan met builenbrand.

Syngenta vestigt aandacht op maïskopbrand

Akkerbouw

Eind vorige week namen de technische medewerkers van Syngenta ons mee naar het Nederlandse Megen om de ziekte maïskopbrand (Sphacelotheca reiliana) onder de aandacht te brengen.

Le New Holland T6 est doté d’une transmission Dynamic Command  à 24 vitesses avant et arrière.

Noviteiten in de Mecanic’Show van Libramont

Mechanisatie

Twee weken geleden brachten we een eerste bespreking van de machines die in de Mecanic’Show van Libramont aantraden.

Tijdens de Fendt Feldtag wordt gedurende een ganse dag het Fendt-gamma gedemonstreerd aan het grote publiek. Merkbeleving en productinformatie verstrekken staat voorop.

Inzetten op de toekomst bij Fendt

Mechanisatie

Eind augustus ging in het Duitse Wadenbrunn, nabij Würzburg, de tweejaarlijkse Fendt Feldtag door. Heel eenvoudig uitgelegd zijn dit de Werktuigendagen voor de Fendt-machines.

Nakaarten over de graanoogst met Limagrain

Akkerbouw

Limagrain hield eind vorige week zijn traditionele najaarsmeeting om de graanopbrengsten te bespreken. Dit is vroeger dan normaal, maar het oogstseizoen is dan ook vroeger beklonken dan normaal.

Geomow van Vicon regelt automatisch de overlap tussen de front- en achtermaaiers.

Een Mechanic’Show in het teken van grasland

Mechanisatie

Tijdens de Mechanic’Show die dit jaar doorging op de beurs van Libramont stonden machines die een link hebben met het grasland in de bijzondere belangstelling.

De drie nieuwe Torion Sinus wielladers laten zich opmerken door knik- én  achterwielbesturing.

Claas introduceert productnieuwigheden

Mechanisatie

Claas introduceerde deze zomer enkele nieuwigheden binnen zijn productgamma.

Edition numérique des abonnés

Lemken neemt schoffelspecialist Steketee over

Nieuws van maatschappijen

Het Duitse familiebedrijf Lemken heeft Machinefabriek Steketee B.V. overgenomen. Met deze overname heeft Lemken alle rechten van Steketee betreffende onkruidbestrijdingstechniek overgenomen, inclusief het grondbewerkingsprogramma van Rumptstad.

Edition numérique des abonnés

Lely presenteert melkfabriek op erfniveau

Nieuws van maatschappijen

Lely presenteert de Lely Orbiter, een systeem voor melkverwerking direct op het melkveebedrijf. Dit nieuwe automatische verwerkingssysteem is 24 uur per dag, 7 dagen per week actief. Het systeem zorgt dat de melk rechtstreeks vanaf de melkrobots wordt gebotteld. Het concept biedt melkveehouders nieuwe mogelijkheden om hun eigen melk te verkopen.

Edition numérique des abonnés

Syngenta streeft naar gedeelde visie voor duurzame landbouw

Nieuws van maatschappijen

Vandaag heeft Syngenta aangekondigd dat het de komende drie maanden in gesprek zal gaan met belanghebbenden uit de hele wereld, met als doel om te werken aan een gedeelde visie voor de toekomst van duurzame landbouw.

Edition numérique des abonnés

Dewulf lanceert efficiënte overlaadcombi met de Field Loader 240

Akkerbouw

Dewulf, full-liner in landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, lanceert een nieuwe overlaadcombi: de Field Loader 240. Deze compacte, standalone machine combineert een hoge reinigingscapaciteit met gebruiksgemak en productvriendelijkheid.

Edition numérique des abonnés

Belgisch Kampioen Yves Lampaert verrast ploegmaten met zitmaaier

Nieuws van maatschappijen

Yves Lampaert beleeft een topjaar. Na zijn overwinning in Dwars door Vlaanderen werd hij Belgisch kampioen en afgelopen maand reed hij zijn eerste Tour de France. Maar dat deed hij niet alleen, dus wil Yves Lampaert zijn Quick-Step Floors Cycling Team-ploegmaats bedanken.

Edition numérique des abonnés

AVR presenteert nieuwe wagenrooier die zowel in-lijn als in verstek kan werken

Akkerbouw

AVR presenteert met de Lynx een nieuwe tweerijige rooier die zowel in-lijn als in verstek kan rooien en die volledig hydraulisch aangedreven is.

Edition numérique des abonnés

BioForum en Boerenbond positief over biogrond Colruyt

Nieuws van maatschappijen

Zowel Bioforum, de sectororganisatie van de biolandbouw, als Boerenbond reageren overwegend positief op het nieuws dat Colruyt 25 ha biolandbouwgrond, in het West-Vlaamse Alveringem, aankocht. De supermarktketen is nu op zoek naar een boer die dat land zelfstandig gaat bewerken.

Colruyt zoekt bioboer om huidige eigenaars van Het Zilverleen, Marleen Masson en Jean-Pierre Mouton, te vervangen.

Colruyt zoekt bioboer

Nieuws van maatschappijen

Supermarktketen Colruyt is op zoek naar een bioboer die de 25 ha biolandbouwgrond die het bedrijf recent kocht in het West-Vlaamse Alveringem, moet bewerken. Dat meldt de Halse kruidenier dinsdag in een persbericht.

Meerdere merken zagen we voor het eerst op Belgische bodem demonstreren, zoals de Kubota-hooibouwmachines.

Meerdere hooibouwmachines demonstreerden voor het eerst op Belgische bodem tijdens grasdemo Libramont

Veeteelt

Na vier dagen beurs in Libramont werd er haast exact tien kilometer verderop in Bras een vervolg aan gebreid met de vijfde editie van de Intenationale Graslanddemo en Infodag. De weergoden waren het evenement wederom gunstig gezind. Iets te gunstig misschien, met temperaturen die richting 30°C gingen. Opmerkelijk is dat er dit jaar heel wat machines voor het eerst in demonstratie op Belgische bodem te zien waren.

Naast de Fendt tractoren verschijnen straks ook de Fendt-machines bij ons in het veld.

Agrimadis start met de verdeling van Fendt-landbouwmachines

Mechanisatie

Fendt heeft de ambitie om overal waar de Fendt-tractoren worden aangeboden, ook de veldspuiten, hooibouw- en oogstmachines aan te bieden.

De CommandPRO joystick is er nu voor alle 6R-serie tractoren van John Deere.

CommandPRO voor alle 6R-serie John Deere tractoren

Nieuws van maatschappijen

De CommandPRO joystick van John Deere is nu beschikbaar voor alle kleine en middelgrote tractoren van de 6R-serie.

Edition numérique des abonnés

New Holland introduceert intelligent remsysteem voor aanhangwagens

Nieuws van maatschappijen

New Holland introduceert een gepatenteerd Intelligent aanhangerremsysteem op zijn T7 AutoCommand- en T6 AutoCommand-tractoren. Deze innovatie verbetert de stabiliteit tijdens het afremmen met een aanhanger. Dit zorgt voor meer veiligheid.

Meest recent

Meest recent