Samenwerking voor twee-weg gegevensuitwisseling bij New Holland

Mechanisatie

New Holland Agriculture en The Climate Corporation, een dochteronderneming van Monsanto Company, kondigden een nieuw samenwerkingsverband aan dat hun portefeuille voor de uitwisseling van gegevens verder zal uitbreiden en ontwikkelen om boeren te helpen met real-time landbouwkundige oplossingen voor visualisatie en besluitvorming.

Alliance brengt de nieuwe 363 VF band uit.

Nieuwe Alliance 363 VF band

Nieuws van maatschappijen

ATG (Alliance Tire Group) vroeg zijn eindgebruikers wat het werken in rijculturen nog efficiënter, sneller en comfortabeler zou kunnen maken. De belangrijkste punten die naar voren kwamen: meer rijkwaliteit, minder bodemverdichting en een gelijkmatigere rit.

Om in te spelen op de  waterproblematiek in het voorjaar komt Global Green Seeds nu met ‘Rain-Seed-Dry’ (graszaad gemengd met waterabsorbeerders) en met  ‘Dry Solution Mix’  (waterophoudende korrels).

Oplossingen tegen droogte in gazons

Nieuws van maatschappijen

Global Green Seeds komt met een product tegen langdurige droogte bij grasvelden, genaamd ‘Dry Solution Mix’.

Johan De Saegher heeft sinds 9 februari de operationele leiding van Belchim.

Belchim wijst nieuwe topman aan

Nieuws van maatschappijen

Belchim heeft Johan De Saegher (53) per 9 februari aangesteld als CEO.

Een computertekening van de  nieuwe staalname-apparatuur van Dezwaef. Het rode onderdeel is het potje waar het staal in wordt  opgevangen.

Dezwaef ontwikkelde bemonsteringsapparatuur voor drijfmest

Mechanisatie

Dezwaef, vooral gekend als constructeur van drijfmesttanks, ontwikkelde nu staalnameapparatuur om een monster van drijfmest te nemen. De constructeur uit Moerkerke/Damme wil inspelen op de nieuwe mestwetgeving rond het bepalen van de mestsamenstelling.

Nieuwe steun voor groep Derwa

Nieuws van maatschappijen

Vijf partners hebben zich verenigd rond het innoverend concept van de netwerkonderneming en zo een nieuwe vleescluster in het oosten van Wallonië te creëren. De voorbije maanden werden exclusieve discrete onderhandelingen gevoerd met de familie Derwa om een herstructurering van groep Derwa te realiseren, meer in het bijzonder de ondernemingen Derwa en Vieille Abbaye.

factory_of_the_future_2018

Voedingsindustrie haalt voor derde jaar op rij Factory of the Future Awards binnen

Voor ons gezin

Met Lantmännen Unibake en Dekeyzer-Ossaer gaan dit jaar opnieuw twee bedrijven uit de Vlaamse voedingsindustrie aan de haal met een Factory of the Future Award. De brood- en vleesproducent worden daarmee beloond als toekomstgerichte bedrijven die klaar zijn voor de uitdagingen van Industrie 4.0.

De bundeling mikt op totaalinrichting van rundvee- en varkensstallen.

Vervaeke Windzeilen, Agro-Service Janssen, DB-Montage en Jurn Dely bundelen hun krachten

Nieuws van maatschappijen

Vervaeke Windzeilen, stalinrichter Agro-Service Janssen, DB-Montage en Jurn Dely bundelen hun krachten. Samen verenigen ze hun jarenlange kennis en ervaring en richten ze de ASD-Group op. Hiermee mikken ze op totaalinrichting van rundvee- en varkensstallen bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

2

De Fordson: het eeuwfeest van een tractorlegende

Mechanisatie

We zijn een nieuw jaar ingeslagen, toch mogen we een eeuwling niet vergeten. Vorig jaar, honderd jaar geleden liet Henry Ford in zijn assemblagefabriek Ford & Son Incorporated een buitengewone tractor van de band rollen, de Fordson Model F. Deze tractor was revolutionair door zijn concept, door de manier waarop hij gebouwd werd, door zijn verkoopprijs en ook door het aantal exemplaren dat ervan verkocht werden.

Pirelli komt terug in Europa met het PHP-gamma

Pirelli komt terug in Europa met het PHP-gamma

Mechanisatie

Nadat Pirelli in 1999 zijn plaats op de Europese markt van landbouwbanden verkocht aan Trelleborg, komen ze nu met ambitie terug op ons continent. Onder toezicht van de Prometeon groep, wordt nu een nieuw gamma radiale landbouwbanden gecommercialiseerd onder de naam PHP (Pirelli High Performance).

DSC05536

Uitbreiding samenwerking tussen Takii Europe en Demagri

Nieuws van maatschappijen

Takii Europe B.V. en Demagri N.V., met zetel in Langemark, zetten een nieuwe stap in hun duurzame samenwerkingsverband. Met ingang van dit nieuwe jaar opereert Takii Europe B.V. exclusief samen met Demagri N.V. voor de afzet van groentezaden op de Belgische markt.

DLF voorziet een toenemende vraag naar luzerne in de markt.

Stikstofcoating graszaad en aandacht voor luzerne bij DLF

Nieuws van maatschappijen

Doorzaaien gras lukt niet altijd even goed, maar DLF denkt daar nu een mouw aan te kunnen passen met ProNitro. Daarnaast zet het bedrijf zijn luzernerassen in de kijker.

Dirk Putteman werd 60 jaar.

Oprichter-CEO Belchim Dirk Putteman overleden

Nieuws van maatschappijen

Dirk Putteman was 30 jaar lang de CEO en drijvende kracht van Belchim Crop Protection. Hij was de man die Belchim Crop Protection groot maakte en een inspirator voor velen. Op 22 januari 2018 is hij onverwachts overleden.

De kuilhapper vooraan heeft een vast mes, om zo de structuur optimaal te houden.

De ‘kippende’ kuip van de MIXTrac

Nieuws van maatschappijen

Debutrec uit Aalter lanceerde afgelopen najaar de MIXTrac zelfrijdende voermengwagen. Het eigenzinnige ontwerp moet voor maximaal structuurbehoud zorgen, aldus zaakvoerder Frederick De Busschere.

Jan Bakker (KWS) ziet in een goede maïsteelt en hoogproductieve koeien de sleutel tot een rendabele melkveehouderij.

Boeren kunnen met veel maïs hun voerkosten beheersen

Nieuws van maatschappijen

Nu het absolute hoogtepunt in de melkprijzen voorlopig voorbij lijkt te zijn, is het afwachten wat er komt. “Melkveehouders moeten naar een voerkost van 10-12 cent per liter om zich te wapenen tegen het volgende dal en te kunnen concurreren op de wereldmarkt”, aldus Jan Bakker (KWS). Maïs heeft in die missie een belangrijke rol te spelen.

De Fendt 900 Vario MT rupstractoren zijn er met drie vermogens: 380, 405 en 431 pk.

2018 start met 16 onderscheidingen tot ‘machine van het jaar’

Mechanisatie

We zijn een nieuw jaar aangevat. Dit levert ons naast een hoop gelukswensen dezer dagen ook een lijstje op met landbouwwerktuigen die de titel ‘Machine van het jaar 2018’ opgekleefd krijgen. Dit geeft alvast een mooie blik op wat de landbouwmechanisatie ons in de toekomst biedt.

LG biedt een breed maïsgamma.

Limagrain presenteert zaadcoating

Nieuws van maatschappijen

Limagrain introduceert in 2018 haar eerste volledig biologische zaadcoating voor maïs: Starcover TSSV2. De coating moet een oplossing bieden voor nieuwe, strenge fosfornormen die zijn vastgelegd in MAP 5, zegt technisch en marketingmanager Thomas Truyen van Limagrain.

IMG_4232 (Large)

Coöperatie Hoogstraten kijkt tevreden terug op 2017

Nieuws van maatschappijen

Coöperatie Hoogstraten sluit het voorbije jaar 2017 af met een omzet van € 236 miljoen of 6,4% (€ 14 miljoen) hoger dan vorig jaar. Dit is merkwaardig; amper twee jaar geleden werd voor het eerst de kaap van € 200 miljoen overschreden.

De Trans-Space 9200 is een wagen bestemd heel productvriendelijk aardappelen te laden, door de verlaagde zijwand.

Nieuwe kipwagen bij Joskin

Mechanisatie

Joskin brengt een nieuwe kipwagen uit, de Trans-Space 9200. Volgens de fabrikant is dit een uitvoering die maximaal volume biedt met een laadbak die perfect geschikt is voor het transport van aardappelen.

Het weerstation en diensten van ‘AppsforAgri’ zijn nieuwe producten of diensten die er in het gamma van Lemken bijkomen.

Lemken toont productnieuws voor 2018

Mechanisatie

Lemken heeft meerdere productnieuwigheden in haar gamma. Toch zijn het niet enkel ‘metalen’ innovaties. Lemken legt zich nu ook nog meer toe op de dienstverlening dan enkel een product aan te bieden.

Meest recent

Meest recent