‘Boer zoekt Bank’ brengt toerist dichter bij de landbouw

‘Boer zoekt Bank’ brengt toerist dichter bij de landbouw

Mensen die graag wandelen of fietsen, hebben er een nieuwe activiteit bij. In het Meetjesland kan je alvast mooi wandelen of fietsen, maar nu is er voor de toerist de mogelijkheid om even uit te rusten bij de landbouwer. Voor het concept ‘Boer zoekt Bank’ zetten namelijk 3 landbouwers een picknickbank voor hun erf. In Sint-Laureins gaat om 3 aardappeltelers. “De smaak en de soorten patatten die je hier in de polder kunt kopen, vind je vaak in de winkel niet”, klinkt het alvast bij Toerisme Meetjesland.

De landbouwers kunnen dan de toeristen aanspreken en hen wat meer vertellen over hun bedrijf en de streek.

“De landbouw staat in de polders nog heel sterk”, laat Toerisme Meetjesland weten. Bij veel landbouwbedrijven is bovendien een automaat te zien waar de streekproducten te koop zijn. Deelnemend landbouwer Steven Van hyfte: “We zijn meegestapt in het project omdat het perfect in het plaatje van onze boerderij past. We hebben sinds 2 jaar een aardappelautomaat en we wilden een gezellig plek maken met een bloemenweide, en de bank past hier perfect.”

Dit project van de gemeente Sint-Laureins kwam tot stand in het kader van het LEADER project ‘Flourishing Destinations’ (Florerende Bestemmingen), en in samenwerking met Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen.

Meer info is te lezen op de site van Meetjesland.

Geïnteresseerd in een bezoekje?

Je kan je wandeling of fietstocht plannen rond de boerderijen.

- Boer Steven, Moerstraat 28, Bentille (langs de baan tussen Eeklo en Bentille, vlakbij het fietstraject tussen -het groenwitte- fietsknooppunt 76 en 85)

- Familie Willems, Kantijne 6, Sint-Margriete (tussen fietsknooppunt 90 en 86, vanaf Sint-Laureins even voorbij het Leopoldskanaal)

- Tim en Noël De Causmaecker, Rovershoek 4, Waterland-Oudeman (straatje in, op 300 meter van de route tussen fietsknooppunt 44 en 42)

Marlies Vleugels

Meest recent

Meest recent