Startpagina Mechanisatie

Mechanisatie

Mechanisatie

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Aandachtspunten bij de tiende keuringscyclus

Dit jaar werd in België reeds de tiende driejaarlijkse keuringscyclus voor spuittoestellen opgestart (2023-2025). Naar goede gewoonte wordt de keuringswetgeving driejaarlijks geëvalueerd en bijgestuurd waar nodig. Ook voor deze keuringscyclus zijn er enkele belangrijke wijzigingen.

De juiste irrigatietechniek op een gezonde bodem, dat is de basis

Landbouwers moeten zuinig omspringen met water. Om dit te doen, zijn er verschillende technieken mogelijk, zoals druppelirrigatie. Uit recent onderzoek blijkt dat een meeropbrengst, en dus winst, wel degelijk mogelijk is, op voorwaarde dat de landbouwer zorg draagt voor zijn bodem.

Evolutie van het spuitmachinepark in Vlaanderen

Dit jaar werd in België reeds de tiende driejaarlijkse keuringscyclus voor spuittoestellen opgestart (2023-24-25). Tijd om de evolutie van het spuitmachinepark te schetsen voor wat betreft de veldspuiten.

Dezeure introduceert polyvalente zuigarm

Belgische fabrikant Dezeure ontwikkelde voor hun Bronto- en Transline-mengmesttanks een polyvalente zuigarm. Zo kan er vlot gewisseld worden tussen mengmest rechtstreeks uit de opslagkelder zuigen, of mengmest aanzuigen via een zuigtrechter of -station.

Meest gelezen

Nieuwe frontmaaiers met 4 m werkbreedte

Krone biedt 2 nieuwe 4 m brede frontmaaiers aan op basis van de EasyCut F 400 CV Fold: de EasyCut F 400 Fold zonder kneuzer, met zwadvijzel, en de EasyCut F 400 CR, met een starre maaibalk en rollenkneuzer.

2.000 standhouders op komende Agritechnica

Dit jaar is het opnieuw Agritechnica, ‘s werelds grootste vakbeurs voor landbouwmachines in het Duitse Hannover. In november 2021 en februari 2022 werd deze beurs telkens geannuleerd door corona. Voor de editie van 12 tot en met 18 november registreerden alvast 2.000 standhouders.