Startpagina Mechanisatie

Mechanisatie

Mechanisatie

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Tractorverkoop daalt voor 2de jaar op rij

Fedagrim, de federatie voor landbouw- en tuinmechanisatie, publiceerde midden januari cijfers over de tractorverkoop en de marktsituatie inzake tractoren van 2023. Eerste conclusie bij het bekijken van de cijfers is dat de verkoop voor het tweede jaar op rij daalt.

Alternatieve aandrijfconcepten in de aandacht op Agritechnica

In een eerder artikel stonden we stil bij enkele thema’s die duidelijk naar voren kwamen op de landbouwmechanisatiebeurs Agritechnica in Hannover. In dit artikel staan we stil bij de alternatieve aandrijfconcepten die aanwezig waren op deze beurs.

Agribex 2023: Autonome landbouwmachines staan voor uitdagingen

De landbouwbeurs Agribex besteedde tijdens haar 72ste editie extra aandacht aan robotica in landbouwmachines met een thema-eiland en een reeks panelgesprekken. Hieruit blijkt dat de automatisering van landbouwmachines nog voor enkele uitdagingen staat.

Meest gelezen

Luchtremtechnologie vraagt een goede afstelling en onderhoud

Sinds de Europese Tractor Mother Regulation (EU 167/2013 richtlijn) van 2018 zijn luchtremmen op tractoren en getrokken landbouwmachines ongeveer de standaard geworden. Die richtlijn vraagt een maximale reactietijd van het remsysteem van 0,4 seconden op alle nieuwe tractoren en getrokken landbouwmachines. Bijkomend moeten alle getrokken werktuigen automatisch remmen bij het losbreken van een leiding.

Al 25 jaar afschuifwagens bij Fliegl

In 1998, 25 jaar terug dus, kwam Josef Fliegl senior op het idee om een horizontaal lossende transportwagen te bouwen, hiermee was de afschuifwagen geboren.