Fliegl presenteert nieuwe kettingschijveneg voor effectieve en snelle, oppervlakkige bewerking

Actueel

Of het nu stoppelresten bewerkt, onkruid bestrijdt, het zaadbed voorbereidt, groenbedekkers inwerkt of de maïsboorder bestrijdt, de nieuwe kettingschijveneg van Fliegl behaalt uitstekende resultaten bij elk facet van de bodembewerking. “De bodem wordt beter in conditie gehouden dan bij een bewerking met een frees”, stelt verkoper Ludo Pauwels.

Dankzij een doorontwikkeling kwamen er enkele vernieuwingen bij Grimme stortbunkers.

RH-serie stortbunkers vernieuwd

Nieuws van maatschappijen

De Grimme stortbunkers van de RH- en de RH Combi-serie hebben bij de doorontwikkeling verschillende vernieuwingen mee gekregen.

Amazone brengt van zijn zelfrijdende spuitmachine een nieuwe generatie uit.

Nieuwe Pantera 4504 bij Amazone

Nieuws van maatschappijen

Amazone lanceert een nieuwe generatie van zijn zelfrijdende veldspuit. De nieuwe Pantera 4504 voorziet vooral in een verhoogd comfort en nauwkeurigheid

Kramp heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn applicatie.

Vernieuwde app om artikelen te zoeken en bestellen

Nieuws van maatschappijen

Kramp, leverancier van onderdelen en toebehoren voor de landbouw(machine)sector, heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn reeds bekroonde Kramp app. Hierin kunnen klanten altijd en overal artikelen zoeken en bestellen.

Claas vernieuwde zijn tractorfabriek in Le Mans onder meer met het oog op groei in aantal verkochte tractoren, maar voorzag ook in een betere ergonomie voor de medewerkers en introduceerde nieuwe interne logistiekmaatregelen.

Claas moderniseert tractorfabriek in Le Mans

Nieuws van maatschappijen

Gedurende de voorbije 3 jaar moderniseerde Claas zijn tractorfabriek in het Franse Le Mans. Vrijdag 21 mei vond de officiële opening plaats, uiteraard omwille van Covid-19 via een virtuele persconferentie.

Krone ontwikkelt ondertussen al 25 jaar zelfrijdende maaiers.

25 jaar zelfrijdende maaiers bij Krone

Nieuws van maatschappijen

25 jaar geleden, namelijk 20 mei 1996, presenteerde Krone voor het eerst aan de pers zijn prototype van zelfrijdende maaier, de Big M.

Mazzotti is onderdeel van John Deere. Dat er een John Deere-motor in de MAF 3580 ligt, is daarom logisch, net als de John Deere-cabine.

Hogervorst vaker de grens over met Mazzotti

Nieuws van maatschappijen

Het Nederlandse mechanisatiebedrijf Hogervorst wil met de zelfrijdende Mazzotti-veldspuiten vaste voet aan de grond krijgen in België. Het speerpunt hierbij wordt de nieuwe Mazzotti MAF 3580. We stellen de machine, de fabrikant en de importeur aan je voor.

Het Durakarb rotorkopegmes heeft een veel langere levensduur.

Kuhn ontwikkelt Durakarb rotorkopegmes

Nieuws van maatschappijen

Kuhn heeft een nieuw Durakarb-rotorkopegmes op de markt gebracht. Dit is uitgerust met plaatjes uit wolfraamcarbide en biedt een langere levensduur, vooral op stenige grond.

Ondanks het losbarsten van de coronacrisis in 2020, wist Amazone toch een heel goed jaarresultaat te halen.

De Amazone-groep blijft dynamisch groeien

Nieuws van maatschappijen

De Amazone Groep heeft in het boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de fabrikant een omzetgroei van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar

Joskin heeft een online configurator voor veewagens en weidebeluchters gecreëerd.

Ontwikkeling online configurator

Nieuws van maatschappijen

Joskin zet zijn digitale ontwikkeling verder en biedt nu een online configurator voor veewagens en weidebeluchters aan.

De Agribib Row Crop IF is een nieuwe ‘smalle’ band bij Michelin.

Nieuwe Agribib Row Crop IF band

Nieuws van maatschappijen

Michelin heeft een nieuwe landbouwband geïntroduceerd, de Agribib Row Crop IF. Deze komt in 5 afmetingen beschikbaar.

De verkoop van akkerbouwmateriaal zit volgens Cema in de lift.

Goed klimaat voor verkoop van akkerbouwmateriaal

Mechanisatie

Cema (Europese organisatie van landbouwmachineproducenten) maakt bekend dat fabrikanten van grondbewerkings-, zaai-, bemestings- en spuitmachines een ‘beter dan verwacht’ klimaat melden voor de verkoop van dit type machines.

Door leveringsproblemen bij een toeleverancier zag Fendt zich genoodzaakt om voor 7 dagen de tractorenassemblage stil te leggen.

Fendt legt productie stil door toeleveringsproblemen

Nieuws van maatschappijen

Fendt zag zich genoodzaakt om zijn tractorenproductie in het Duitse Marktoberdorf en Asbach-Bäumenheim van vorige week 22 april tot deze week vrijdag, 30 april, stil te leggen. De oorzaak is een leveringsprobleem bij een toeleverancier.

De nieuwe 8-serie bestaat momenteel uit de 8280 TTV.

Nieuwe Agrotron 8280 TTV is technologiebom

Nieuws van maatschappijen

Vorig najaar stelde Deutz-Fahr via de sociale media zijn nieuwe Agrotron 8280 TTV voor aan het grote publiek. Deze winter was er even een demomachine beschikbaar om de vakpers meer toelichting te geven. Eén ding werd ons heel duidelijk: de nieuwe Agrotron is niet alleen een krachtbron, maar ook een technologiebom.

Er zijn sectoriële verschillen, maar doorgaans presteerden de Fedagrimleden vorig jaar goed.

2020 was zo slecht nog niet voor de Fedagrimleden

Mechanisatie

Het voorbije jaar was minder erg voor de economische toestand van de Fedagrimleden (143 in totaal) dan eerst gedacht. Fedagrim is de Belgische Federatie van de Toeleveranciers van Machines, Gebouwen en Uitrustingen voor de Landbouw en de Groenvoorzieningen. Fedagrim blijft positief, maar kijkt wel ongerust naar prijsstijgingen van grondstoffen, logistieke schokken en de druk op de veehouderij.

Met de nieuwe app kan de trekkerbestuurder op een geheel nieuwe manier laden en meten.

Precision Lift & Load-app bij Valta frontladers

Nieuws van maatschappijen

Valtra bereikt dit jaar een nieuw hoogtepunt met een volledig nieuw bedieningssysteem voor voorladers. In combinatie met de 5de generatie trekkers introduceert Valtra de volledig nieuwe Precision Lift & Load-app voor de SmartTouch-modellen van de G-, N- en T-tractorserie.

Eerste elektrische onkruidbestrijder in gebruik genomen

Nieuws van maatschappijen

Koen Vinckier te Lendelede neemt als eerste in België een Xpower XPU1.20 machine in gebruik om via hoogspanning tot 8.000 Volt elektrisch onkruid te gaan bestrijden.

In de cabine verdween het dashboard onder het stuur en kwam er aan de rechter A-cabinestijl een nieuwe plaats voor een vergroot scherm.

Valtra presenteert 5e generatie N- en T-serie

Nieuws van maatschappijen

Na de introductie van de G-serie vorig jaar en de A-serie eerder dit jaar, zet Valtra zijn ontwikkeling naar de vijfde generatie voort met de introductie van de nieuwe trekkers van de N- en T-serie.

Tijdens de coronacrisi heeft het Krone scholingsteam tot op heden al 82 video- en ‘Distance’-scholingen ontwikkeld.

Krone scholingen via videostreaming positief geëvalueerd

Nieuws van maatschappijen

Ruim een jaar terug dook het coronavirus op. Ook het trainingscentrum voor verkopers en techniekers van Krone in het Duitse Spelle ondervond hiervan de gevolgen. Hierom werd een online scholingsconcept ontwikkeld zodat internationale service- en handelspartners comfortabel en vakkundig kunnen geschoold worden.

Op de keuring worden de vastgestelde gebreken onderverdeeld in 3 categorieën.

Technische opmerkingen in Vlaanderen voor veldspuitenkeuring in de achtste cyclus

Mechanisatie

Vorig jaar werd in België de negende keuringscyclus voor spuittoestellen opgestart. In dit artikel bekijken we de technische opmerkingen die werden meegegeven tijdens de vorige keuringscyclus van de veldspuiten.

Het aantal veldspuiten neemt doorheen de jaren af.

Evolutie spuitmachinepark in Vlaanderen

Mechanisatie

Met het ingaan van de 9ste keuringscyclus is het interessant om de evolutie van het spuitmachinepark te schetsen voor wat betreft de veldspuiten.

Agribex 2021 zal van 8 tot en met 12 december plaats vinden in Brussel.

Agribex 2021 duurt minder lang

Agribex

Begin april werd het startschot gegeven om Agribex 2021 te organiseren. “Willen we in december dit jaar een landbouwbeurs op de Heizel in Brussel hebben, dan moeten we daar nu de organisatie voor opstarten”, stelt Alain Vander Cruys, eventcoördinator bij organisator Fedagrim. Nu al is duidelijk dat de beurs met één dag inkort, op bijna algemene vraag van de exposanten.

De geplande editie van Agritechnica in november 2021 wordt met enkele maanden uitgesteld.

Agritechnica 2021 wordt uitgesteld naar 2022

Mechanisatie

DLG (Duitse landbouworganisatie) stelt de Agritechnica landbouwbeurs uit van november dit jaar tot volgend jaar. Concreet is nu gepland om de beurs te laten doorgaan van 27 februari tot 5 maart 2022. Uiteraard ligt de reden bij de coronapandemie en de trage vooruitgang van de vaccinatiecampagne zowel in Duitsland als daarbuiten.

Publireportage

70 jaar ontzorging van dealer en landbouwer

Kramp

Actueel

Toen Johan Kramp in 1951 in Varsseveld (NL) zijn bedrijf opstartte, had hij een duidelijk plan: hij wilde kort bij de voedselproductie actief zijn. Daarnaast wist hij dat de landbouwsector - ook toen al - een uitdagende sector was. Boeren en leveranciers willen geen tijd verliezen aan dingen die er niet toe doen. Het voor zijn klanten zo eenvoudig mogelijk maken, was zijn devies.

Lemken is onder meer gespecialiseerd in werktuigen voor ondiepe grondbewerking.

Zaaimachines en schoffeltechniek waren in 2020 in trek bij Lemken

Actueel

Lemken, producent van professionele landbouwwerktuigen voor de plantaardige productie, heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een vrijwel onveranderd hoge omzet van 365 miljoen euro. Met name de zaaimachines en de schoffeltechniek waren in trek. Ook het nieuwe jaar is qua orderontvangst zeer goed van start gegaan, stelt Lemken in een persbericht.