Kubota onthult ‘droomtractor’

Nieuws van maatschappijen

Kubota heeft om haar 130-jarige bestaan te vieren een nieuwe ‘droomtractor’ gepresenteerd. Met de concepttractor willen de Japanners laten zien hoe de toekomst eruit kan zien. De machine, de ‘X tractor’, rijdt dankzij kunstmatige intelligentie geheel autonoom, rust op rupsbanden en rijdt dankzij twee soorten batterijen volledig elektrisch.

Op de foto v.l.n.r. René Bijnens Sales Manager Benelux, Bert Moens en rechts Frederik De Busschere van Deutz-Fahr dealer  Debutrac uit Aalter.

Winnaar vlegelhangen bij Deutz-Fahr

Nieuws van maatschappijen

Deutz-Fahr organiseerde afgelopen najaar op zo’n 18 plaatsen in de Benelux een roadshow. Hierbij kon tijdens een wedstrijdje vlegelhangen het gebruik van een tractor gewonnen worden.

Kristof Blum voor de Premium Pack Edition van de Beco Maxxim 320 gronddumper.

Honderste Beco Maxxim 320 met Premium Pack verkocht

Nieuws van maatschappijen

Beco-invoerder voor België, Kristof Blum, werd tijdens Agribex gefeliciteerd door de aanhangwagenfabrikant omdat hij de honderdste Beco Maxxim 320 Premium Pack Edition verkocht in ons land.

De 860i is de nieuwste en krachtigste Avant-kniklader.

Nieuwe kniklader en compacttractor bij Avant Machinery

Nieuws van maatschappijen

Avant Machinery uit Sint-Truiden bracht nieuwe modellen Avant- knikladers en nieuwe Yanmar-compacttractoren mee naar Agribex.

Chinezen trekken stekker uit nieuw trekkermerk Mancel

Nieuws van maatschappijen

De Chinese firma YTO lijkt het trekkermerk Mancel dan toch niet te lanceren in Europa. De machines zouden worden gebouwd in Saint-Dezier, zo’n 60 km ten westen van Nancy. Franse media berichten over de afgeblazen marktintroductie, maar tasten nog in het duister over wat de Chinese eigenaar precies motiveert.

Nieuwe eisen voor landbouwvoertuigen, meest gelezen artikel in 2019

Wetgeving

Ons artikel van 28 november 2019 over de nieuwe eisen die gelden voor het in verkeer brengen van landbouwvoertuigen vanaf 1 januari 2020 was het best gelezen artikel van 2019 op de website van Landbouwleven.

Joskin voerde diverse vernieuwingen door aan zijn Tornado 3 strooier.

Joskin vernieuwt Tornado 3

Nieuws van maatschappijen

De Tornado 3 is een stalmeststrooier met verlaagde smalle laadbak en wielen met een grote diameter die al jaren in het gamma van Joskin zit. De fabrikant brengt nu enkele vernieuwingen door.

De Steyr Konzept. Bemerk de drone voor de tractor.

Concepttractoren geven idee hoe tractor van de toekomst eruit kan zien

Mechanisatie

Tijdens de afgelopen editie van Agritechnica was het opmerkelijk met welke concepttractoren sommige fabrikanten uitpakten. Van autonoom tot elektrisch: men werkt aan systemen die het milieu en de doelmatigheid ten goede komen.

Carlos Vanlerberghe (Delvano) gaf meer toelichting bij de nieuwe voertuigeisen. Hij wijst hier o.a. op de versterkte remmen.

Fedagrim wijst op impact van nieuwe voertuigeisen

Mechanisatie

Bij de start van Agribex wees Fedagrim op de impact van de nieuwe voertuigeisen die gelden vanaf Nieuwjaar, en dan vooral betreffende de beremming en afmetingen. De eisen stuwen de verkoopprijs omhoog.

In Huldenberg ging vorige week de eerste van een reeks verlichte tractorstoeten door.

Data verlichte tractorstoeten

Mechanisatie

Komende zaterdagavond gaat in Geel de 12de editie door van de moeder aller Tractor Kerstruns.

Agribex heeft er een goede week opzitten

Agribex 2019

Agribex heeft er naar eigen zeggen een succesvolle week opzitten. De beurs trok net iets minder dan 100.000 bezoekers, maar volgens de beursorganisator is dat – afgezet tegen die daling in landbouwbedrijven – perfect normaal te noemen.

De politiek was goed vertegenwoordigd bij de officiële opening van Agribex. Zij blijken goed op de hoogte te zijn van de huidige situatie in de land- en tuinbouw.

Politiek belooft landbouwvriendelijk beleid

Mechanisatie

Afgelopen dinsdagochtend openden de deuren van het 71ste ‘landbouwsalon’ Agribex op de Heizel in Brussel. Tijdens de officiële opening namen de beursvoorzitter van Agribex en de voorzitter van beursorganisatie Fedagrim het woord. Maar het was toch de politiek die het meeste te zeggen had, al was het vooral stevige peptalk die ze verkondigden.

Smart Loader zorgt voor een efficiënte en veilige bediening van een Dezeure hooglosser en/of TurboCleaner.

Dezeure maakt machines intelligent

Nieuws van maatschappijen

West-Vlaams constructeur van aanhangwagens, Dezeure, zorgt voor een verdere vernieuwing in zijn gamma. De laatste jaren werden de producten mechanisch sterk verbeterd, nu werden de machines onderhuids aangepakt.

Efficiënte grootpakpers met milieuvriendelijke knooptechniek

Nieuws van maatschappijen

De nieuwe BigBaler 1290 High Density van New Holland kreeg naast een gloednieuwe moderne look ook heel wat innovaties mee. Na de recente Award voor Machine of the Year 2020 in de categorie ruwvoederwinning op Agritechnica, wint New Holland er ook een Zilveren Aar mee op Agribex.

Over de keuring en het kleur van de diesel

Mechanisatie

Misschien bezoekt u de komende Agribex-landbouwbeurs wel met in het achterhoofd om een tractor te kopen. Prima plan, maar bij elk ‘type’ van tractorgebruik is een specifieke wetgeving van toepassing. Wees aandachtig. We zochten het uit.

De nieuwe balenwagen heeft links en rechts een hekken dat de lading vastklemt voor transport.

Divers productnieuws bij Fliegl

Nieuws van maatschappijen

Het Duitse Fliegl bijft aan productinnovaties werken. Afgelopen najaar werden de nieuwigheden zichtbaar. Enkelen ervan waren trouwens op de laatste Agritechnica landbouwbeurs te zien.

Het Departement voor Mobiliteit waarschuwt dat de papierwinkel voor nieuwe landbouwvoertuigen die vanaf 1 januari 2020 worden aangekocht, zijn veranderd.

Nieuwe eisen voor landbouwvoertuigen vanaf 1 januari 2020

Mechanisatie

Het Departement voor Mobiliteit waarschuwt dat nieuwe landbouwvoertuigen die vanaf 1 januari 2020 worden aangekocht, over de juiste papieren moeten beschikken. Het Proces-verbaal van Goedkeuring (PVG) en het Proces-verbaal van Benaming (PVB) worden vanaf dan vervangen door een Europees gelijkvormigheidsattest, COC genoemd. Kopers van nieuwe of tweedehandsvoertuigen moeten bij aankoop dus altijd nagaan of ze van de verkoper de juiste documenten krijgen.

Twee jaar geleden sloeg een zware, uitslaande brand in zijn stal de mooie toekomst van melkveehouder Renaat Rommelaere aan diggelen. Er was geen andere keuze dan een totaal andere richting in te slaan.

Renaat Rommelaere : van zwaar getroffen melkveehouder naar verkoper van landbouwmachines

Agribex

Twee jaar geleden sloeg een zware, uitslaande brand in zijn stal de mooie toekomst van melkveehouder Renaat Rommelaere aan diggelen. Er was geen andere keuze dan een totaal andere richting in te slaan. “Ik had het geluk dat ik vlug kan schakelen. Maar zonder de hulp van velen stond ik nog niet waar ik nu sta.” Van zwaar getroffen melkveehouder tot gedreven, nieuwe standhouder op Agribex: de ‘transitie’ van Renaat Rommelaere.

Tractor of the Year awards gaan naar Fendt en New Holland

Mechanisatie

Zondag 10 november zijn in het Duitse Hannover de winnaars van de 23ste editie van de ‘Tractor of the Year’ wedstrijd bekend gemaakt. Grote slokoppen waren Fendt en New Holland die beiden met twee prijzen naar huis gingen.

Eerste echo’s vanop Agritechnica

Mechanisatie

De eerste beursdag van Agritechnica 2019 zit er reeds op. We geven hierbij graag een eerste echo weer van enkel nieuwigheden.