Tien innovatieve machines geselecteerd voor de Mecanic’show

Mechanisatie

De landbouwbeurs van Libramont is vorig jaar, uiteraard door Covid-19, niet door gegaan. Zo moest ook een vast onderdeel van de beurs, de Mecanic’show, zich opnieuw uitvinden. Het werd een volledig digitale versie die aan het publiek werd voorgesteld, vorige maand in plaats van afgelopen zomer.

Cumela start ‘Stop Diefstal’ campagne

Mechanisatie

Vrijdag 5 februari start Cumela, de Nederlandse sectororganisatie voor o.a. loon- en grondverzetbedrijven, met de campagne Stop Diefstal! Cumela stimuleert ondernemers om kostbare GPS-apparatuur te registeren en te markeren. Hoognodig want vanaf april 2019 is er voor ruim 6 miljoen euro aan apparatuur verdwenen.

De Dogo horizontale voermengwagen heeft Storti zo ontworpen dat hij ook ingezet kan worden volgens de compact voertechnologie.

Storti ontwerpt Dogo voermengwagen voor compact voeren

Mechanisatie

Storti heeft zijn Dogo voermengwagen zo ontworpen dat deze prima geschikt is om de techniek van compact voeren toe te passen.

Ag Leader introduceert enkele nieuwe producten om aan precisielandbouw te doen.

Nieuwe producten bij Ag Leader

Mechanisatie

Ag Leader introduceert de eerste producten van een nieuwe generatie eigen stuursystemen die volledig in eigen huis bij Ag Leader ontwikkeld en geproduceerd worden.

De agro-robot doseert zowel voer als stro in de stal.

Nieuwe agro-robot doseert stro én voer in stal

Mechanisatie

V.D. Brink Techniek heeft een robot ontwikkeld die zowel stallen kan instrooien als ruwvoer en brokken kan doseren. De volledig elektrische combirobot levert daarmee een flinke arbeids- en kostenbesparing op.

DeltaRow-zaaitechniek leidt tot hogere maïsopbrengsten

Mechanisatie

Hogere opbrengst, hoger energiegehalte, hogere gasopbrengst; in een bachelorscriptie van de Osnabrück University of Applied Sciences zijn opnieuw de voordelen aangetoond van de DeltaRow-zaaimethode van de precisiezaaimachine Azurit van Lemken ten opzichte van conventionele machines die in enkele rijen zaaien.

De 7138 is de nieuwste zelfrijder bij Vredo.

Nieuwe Vredo Trac VT 7138

Mechanisatie

Vredo introduceert voor seizoen 2021; de VT7138 zelfrijdende drieassige bemester. Deze machine moet staan voor een zeer hoge laad- en loscapaciteit.

De Siloking voermengwagens kunnen nu een strohakselaar meekrijgen.

Voermengwagen met strohakselaar

Mechanisatie

Voor het snel snijden van grotere hoeveelheden stro in het rantsoen biedt Siloking nu een strohakselaar voor de SelfLine 300+, 500+ en 1000+ modellen.

De Precea is er in 6m brede versie met vast of toeplooibaar frame.

Nieuwe Precea zaaimachine bij Amazone

Mechanisatie

Amazone breidt haar Precea-zaaimachinegamma uit met een nieuwe 8-rijige machine. De 3-punts gedragen snelle precisiezaaimachine met overdrukverenkeling is zeer geschikt voor het zaaien van rijengewassen zoals maïs, soja, zonnebloem, bieten, koolzaad en sorghum.

Ward volgde zijn kinderdroom en werkt nu naast zijn vader op het loonwerkbedrijf.

“Een loonwerkbedrijf leiden met je vader zorgt voor gezonde discussies”

Akkerbouw

Ward Rommens (22) uit Dessel begon 4 jaar geleden met de overname van het ouderlijk loonwerkbedrijf. Verder studeren bleek niets voor hem, ook al had hij er de hersenen wel voor. Hij kocht enkele aandelen en werd medebedrijfsleider naast zijn vader. Ondertussen richtte hij ook zijn eigen transportbedrijf met een vrachtwagen en tractor op.

De 5S tractorserie omvat 5 modellen binnen het vermogensbereik van 105 tot 145 pk.

Massey Ferguson presenteert nieuwe 5S tractorreeks

Mechanisatie

Massey Ferguson presenteert zo’n 5 maanden na de lancering van haar nieuwe 8S reeks de nieuwe 5S tractorserie. Beiden worden gekenmerkt door een neo-retro ontwerp met een knipoog naar vroeger en integratie van nieuwe moderne functies. Een Agco Power 4,4 liter viercilindermotor levert bij de 5S-serie afhankelijk van het model een vermogen van 105 tot 145 pk.

Tractor of the Year awards 2021 zijn bekend

Mechanisatie

Vrijdagmiddag 18 december werden de winnaars van de ‘Tractor of the Year awards’ 2021 bekend gemaakt. Door Covid-19 gebeurde dit niet zoals oorspronkelijk voorzien op de Italiaanse Eima landbouwbeurs, maar via een online gebeurtenis.

Bogballe heeft een nieuwe bedieningscomputer die inspeelt op precisielandbouwtoepassingen.

Nieuwe bedieningscomputer bij Bogballe

Mechanisatie

Met de nieuwe Calibrator Totz bedieningscomputer van Bogballe, laat de fabrikant zien dat ze mee zijn met precisielandbouwtoepassingen.

De 5D TTV serie is een nieuwe tractorreeks bij Deutz-Fahr

Nieuwe 5D TTV-serie beschikbaar bij Deutz-Fahr

Mechanisatie

De nieuwe 5D TTV-serie, is de nieuwste multifunctionele trekker van Deutz-Fahr voor zowel veldwerkzaamheden als groenonderhoud.

De website van Joskin beschikt over een nieuwe virtuele, interactieve showroom om het wegvallen van de Pro Days opendeurdagen op te vangen.

De 20ste editie van Joskin zijn opendeur zal digitaal zijn

Mechanisatie

Omwille van het Coronavirus past Joskin de organisatie van zijn traditionele opendeurdagen aan. De 20ste editie van het evenement zal 100% virtueel zijn.

De aardappelmuis van Ropa is vooral geschikt voor het laden van zetmeelaardappelen.

Ropa bouwt nu ook aardappelmuis

Mechanisatie

In navolging van zijn ‘bietenmuis’ heeft Ropa nu een ‘aardappelmuis’ ontwikkeld volgens hetzelfde principe van zijn Maus 5.

De MLT 841 en MLT 1041 komen de NewAG XL-serie van Manitou vervoegen. Ze tillen  4.100 kg en bereiken een hoogte van respectievelijk 7,60 m en 9,65 m.

Nieuwe MLT NewAg XL-verreikers bij Manitou

Mechanisatie

Manitou introduceert 2 nieuwe verreikers: de MLT 841 en MLT 1041. Beide komen uit de NewAG XL-serie, die gekenmerkt wordt door een ruimere cabine en door een andere kleurstelling.

In Nederland waren tot vandaag enkel tractoren uit het ‘grensverkeer’ van een nummerplaat voorzien. Vanaf nieuwjaar komt hier verandering in.

Nederland voert kentekenplicht in voor (land)bouwmachines

Mechanisatie

In Nederland is er na jaren van debat een beslissing gekomen over het invoeren van een kenteken (nummerplaat) voor landbouwvoertuigen.

Preciezer bemesten kan door rekening te houden met de variatie in bodemeigenschappen en de variatie in mengmestsamenstelling.

Preciezer werken met dierlijke mest? Stel je kandidaat!

Akkerbouw

In het kader van het VLAIO- project ‘Precisiemest: precisiebemesting met dierlijke mest’ zoeken KU Leuven, de Bodemkundige Dienst van België en Hooibeekhoeve in 2021 nog landbouwers die graag willen proberen om preciezer te bemesten.

De 30.000ste grootpakpers die in Zedelgem geproduceerd is, kreeg een speciale sticker mee om aan deze mijlpaal te herinneren.

New Holland bereikt mijlpaal van 30.000ste grootpakpers

Mechanisatie

New Holland produceerde onlangs zijn 30.000ste grootpakpers in haar ‘Center of Excellence’ fabriek in Zedelgem. Deze pers draagt een speciale gedenksticker om deze mijlpaal te vieren.