Steyr (nog) meer als premiummerk op de kaart zetten

Nieuws van maatschappijen

In 2019 werd de ‘Transform to win’ strategie bij CNH aangekondigd, waarvan we vandaag de eerste resultaten beginnen zien. Het doel hiervan is om voor meer differentiatie te zorgen tussen de merken Case IH, Steyr en New Holland.

De 2de generatie van de Steyr Terrus CVT is nu gelanceerd.

Tweede generatie Steyr Terrus voorgesteld

Nieuws van maatschappijen

De 3 modellen uit de Steyr Terrus reeks (250-300 pk) hebben een grondige, nieuwe vormgeving gekregen. Vooral de cabine met talrijke detailvernieuwingen valt op. Hiernaast zijn er connectiviteitsinspanningen geleverd om nog meer de machineprestaties op te volgen en om aan agronomisch management (precisielandbouw) te doen.

De 7-serie van Deutz-Fahr is vernieuwd en kreeg er een HD-model bij.

Deutz-Fahr vernieuwt 7 TTV tractorserie

Nieuws van maatschappijen

De 7 TTV Serie van Deutz-Fahr is vernieuwd en uitgebreid met een HD-model. Het voornaamste verschil tussen de 7250 TTV en 7250 TTV HD is de toegepaste nieuwe SDF TTV Compound-transmissie.

Agco en Deutz sloten een akkoord om ‘zekerheid’ in hun bedrijfsvoering contractueel vast te leggen.

Coronacrisis brengt Deutz en Agco samen

Nieuws van maatschappijen

Agco (Fendt, Massey-Ferguson, Valtra,… ) heeft met motorenbouwer Deutz een nieuw, strategisch, lange termijn partnerschap aangegaan.

V.l.n.r. Peter, Marnix en Bart Van Parys voor hun nieuwe locatie in Astene (Deinze).

The Ponderosa straalt nog meer op nieuwe vestiging

Nieuws van maatschappijen

Wie The Ponderosa zegt, neemt vaak in één adem ‘Nazareth’ mee. Toch verhuisde het land- en tuinbouwmechanisatiebedrijf afgelopen voorjaar naar een nieuwe locatie in Astene nabij Deinze.

Dankzij Isobustechniek kan Lemken de Solitair 23+ nu optimaler laten samen werken met de OptiDisc 25.

Lemken optimaliseert fronttank met zaaikouterbalk

Nieuws van maatschappijen

Lemken optimaliseert het systeem van de fronttank (Solitair 23+) in combinatie met de zaaikouterbalk (OptiDisc 25). Deze combinatie is nu Isobus-compatibel en zorgt zo voor nauwkeurige en gemakkelijke instelmogelijkheden.

De KM 140 E is een elektrisch aangedreven wiellader van Knikmops.

Knikmops komt met elektrische kniklader

Nieuws van maatschappijen

Gebroeders Geens stelt nu de elektrische kniklader KM 140 E voor. Deze biedt de gekende Knikmopskracht, maar dit keer zonder uitstoot van een verbrandingsmotor.

Nieuwe TH-serie verreikers

Nieuws van maatschappijen

Massey Ferguson kondigt de introductie aan van de nieuwste serie MF TH verreikers. Deze zijn voorzien van een compleet nieuwe cabine en andere belangrijke wijzigingen die comfort, bediening en productiviteit verder verbeteren.

Zicht op de machine met de applicators/glijsloffen/lamellen die de elektrische stroom afgeeft op de ongewenste plantengroei. (opgevouwen veiligheidsvoorziening omwille van de foto) Achteraan de tractor hangt de generator voor de elektriciteitsopwekking.

Onkruid elektrisch bestrijden met XPower

Nieuws van maatschappijen

Case IH – Steyr verkocht in België de eerste XPower XPU machine om onkruid elektrisch te gaan bestrijden. De machine en de toepassing evolueren steeds en de eerste enthousiaste gebruiker, Alplant, lichtte zijn ervaringen toe tijdens een infomoment eind juni.

De nieuwe Jumbo 7000-reeks opraapwagens hebben een vernieuwde aandrijflijn, berekend op tractorvermogens tot 500 pk en een beweegbare voorwand.

Pöttinger brengt nieuwe generatie opraapwagens uit

Nieuws van maatschappijen

Pöttinger, Oostenrijks fabrikant van hooibouw- en bodembewerkingmachines, zaai- en sinds kort ook schoffeltechniek, komt met een nieuwe generatie opraapwagens, de Jumbo 7000-reeks. Tevens het vlaggenschip uit het aanbod, dat vermogens tot 500 pk aankan.

Met ‘MyAVR’ kan je zelf uw AVR machine configureren.

AVR brengt online machineconfigurator

Nieuws van maatschappijen

In zijn verdere digitaliseringsproces stelt AVR zijn nieuwe online machineconfigurator voor: My AVR.

Deze Lemken Solitair Duo biedt tal van mogelijkheden voor het gelijktijdig uitbrengen van zaaigoed, meststoffen evenals zaden voor groenbemestings-gewassen.

Gedeelde zaaigoedtank van Lemken biedt meer variatie bij het zaaien

Actueel

Bijna een jaar na de succesvolle marktintroductie van de pneumatische zaaimachine Solitair 9+ presenteert Lemken nu de nieuwe versie ‘Duo’ met een gedeelde zaaidgoedtank. Dat laat fabrikant Lemken in een persbericht weten.

De nieuwe OptiTurn-schuddertand van Krone.

Nieuwe OptiTurn-schuddertand bij Krone

Nieuws van maatschappijen

Met de introductie van de nieuwe Vendro schudders heeft Krone nu ook een nieuw ontwikkelde en gepatenteerde OptiTurn-schuddertand geïntrotuceerd.

De kettingschijfeg van Fliegl is inzetbaar voor verschillende bodembewerkingen.

Fliegl presenteert nieuwe kettingschijveneg voor effectieve en snelle, oppervlakkige bewerking

Actueel

Of het nu stoppelresten bewerkt, onkruid bestrijdt, het zaadbed voorbereidt, groenbedekkers inwerkt of de maïsboorder bestrijdt, de nieuwe kettingschijveneg van Fliegl behaalt uitstekende resultaten bij elk facet van de bodembewerking. “De bodem wordt beter in conditie gehouden dan bij een bewerking met een frees”, stelt verkoper Ludo Pauwels.

Dankzij een doorontwikkeling kwamen er enkele vernieuwingen bij Grimme stortbunkers.

RH-serie stortbunkers vernieuwd

Nieuws van maatschappijen

De Grimme stortbunkers van de RH- en de RH Combi-serie hebben bij de doorontwikkeling verschillende vernieuwingen mee gekregen.

Amazone brengt van zijn zelfrijdende spuitmachine een nieuwe generatie uit.

Nieuwe Pantera 4504 bij Amazone

Nieuws van maatschappijen

Amazone lanceert een nieuwe generatie van zijn zelfrijdende veldspuit. De nieuwe Pantera 4504 voorziet vooral in een verhoogd comfort en nauwkeurigheid

Kramp heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn applicatie.

Vernieuwde app om artikelen te zoeken en bestellen

Nieuws van maatschappijen

Kramp, leverancier van onderdelen en toebehoren voor de landbouw(machine)sector, heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn reeds bekroonde Kramp app. Hierin kunnen klanten altijd en overal artikelen zoeken en bestellen.

Claas vernieuwde zijn tractorfabriek in Le Mans onder meer met het oog op groei in aantal verkochte tractoren, maar voorzag ook in een betere ergonomie voor de medewerkers en introduceerde nieuwe interne logistiekmaatregelen.

Claas moderniseert tractorfabriek in Le Mans

Nieuws van maatschappijen

Gedurende de voorbije 3 jaar moderniseerde Claas zijn tractorfabriek in het Franse Le Mans. Vrijdag 21 mei vond de officiële opening plaats, uiteraard omwille van Covid-19 via een virtuele persconferentie.

Krone ontwikkelt ondertussen al 25 jaar zelfrijdende maaiers.

25 jaar zelfrijdende maaiers bij Krone

Nieuws van maatschappijen

25 jaar geleden, namelijk 20 mei 1996, presenteerde Krone voor het eerst aan de pers zijn prototype van zelfrijdende maaier, de Big M.

Mazzotti is onderdeel van John Deere. Dat er een John Deere-motor in de MAF 3580 ligt, is daarom logisch, net als de John Deere-cabine.

Hogervorst vaker de grens over met Mazzotti

Nieuws van maatschappijen

Het Nederlandse mechanisatiebedrijf Hogervorst wil met de zelfrijdende Mazzotti-veldspuiten vaste voet aan de grond krijgen in België. Het speerpunt hierbij wordt de nieuwe Mazzotti MAF 3580. We stellen de machine, de fabrikant en de importeur aan je voor.

Het Durakarb rotorkopegmes heeft een veel langere levensduur.

Kuhn ontwikkelt Durakarb rotorkopegmes

Nieuws van maatschappijen

Kuhn heeft een nieuw Durakarb-rotorkopegmes op de markt gebracht. Dit is uitgerust met plaatjes uit wolfraamcarbide en biedt een langere levensduur, vooral op stenige grond.

Ondanks het losbarsten van de coronacrisis in 2020, wist Amazone toch een heel goed jaarresultaat te halen.

De Amazone-groep blijft dynamisch groeien

Nieuws van maatschappijen

De Amazone Groep heeft in het boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de fabrikant een omzetgroei van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar

Joskin heeft een online configurator voor veewagens en weidebeluchters gecreëerd.

Ontwikkeling online configurator

Nieuws van maatschappijen

Joskin zet zijn digitale ontwikkeling verder en biedt nu een online configurator voor veewagens en weidebeluchters aan.

De Agribib Row Crop IF is een nieuwe ‘smalle’ band bij Michelin.

Nieuwe Agribib Row Crop IF band

Nieuws van maatschappijen

Michelin heeft een nieuwe landbouwband geïntroduceerd, de Agribib Row Crop IF. Deze komt in 5 afmetingen beschikbaar.

De verkoop van akkerbouwmateriaal zit volgens Cema in de lift.

Goed klimaat voor verkoop van akkerbouwmateriaal

Mechanisatie

Cema (Europese organisatie van landbouwmachineproducenten) maakt bekend dat fabrikanten van grondbewerkings-, zaai-, bemestings- en spuitmachines een ‘beter dan verwacht’ klimaat melden voor de verkoop van dit type machines.