Startpagina Mechanisatie

Mechanisatie

Mechanisatie

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Tractor of the Year 2023 awards uitgereikt

Ter gelegenheid van de Italiaanse EIMA landbouwbeurs werden de Tractor of the Year awards uitgereikt. Winnaar in de hoofdcategorie werd Fendt, maar ook Mc Cormick, New Holland en JCB vielen in de prijzen.

Eerste dealerday over precisielandbouw groot succes

Fedagrim, Thomas More Geel en RTC Antwerpen organiseerden 28 oktober een eerste dealerday. Tractordealers, landbouwmechanisatiebedrijven, leerkrachten uit het land-en tuinbouwonderwijs kwamen samen met de studenten van de landbouw en landbouwmechanisatierichting in Geel samen voor dit event rond precisielandbouw.

Stabiele Europese hooibouwmarkt volgens CEMA

De Europese markt voor de verkoop van hooibouwmachines vertoonde stabiliteit gedurende het seizoen juli 2021-juli 2022; zo meldt CEMA, de Europese vereniging van landbouwmachinefabrikanten.

SIMA viert zijn honderdste verjaardag

SIMA, door de organisatie omschreven als de internationale beurs met oplossingen en technieken voor een performante en duurzame landbouw, opent zijn deuren van 6 tot en met 10 november 2022 in ‘Paris Nord Villepinte’.

Meest gelezen

Oude (oogst)machines toonden zich opperbest

Tijdens de laatste zondag van september toonden in Aalter historische (oogst)machines, oude tractoren met werktuig en enkele youngtimers hun kunnen tijdens de derde editie van de Retro Oogstdag.

Nederland was weer toe aan een beurs

In Nederland vond van 14 tot en met 17 september de gecombineerde beurs AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland plaats. Hier waren niet alleen de nieuwste machines voor de landbouw te zien, maar ook machines voor de groensector. Dat maakte een bezoek aan de beurs nog meer de moeite waard, zo vonden maar liefst 55.000 bezoekers.