Startpagina Opinie

Opinie

Opinie

Edito: Nederlandse platteland toont zijn ongenoegen

Edito Op 15 maart spoelde een ‘groene’ golf over Nederland die nog groter was dan voorspeld. De partij BoerBurgerBeweging – met een groen klavertje als logo – kleurde bij de provinciale verkiezingen de hele kaart groen. En als het regent in Nederland...
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Opinie: Hocus pocus…PAS

Of over het gegoochel met cijfers rond de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Prof. dr. Benedikt Sas, onder meer directeur van Diergezondheidszorg Vlaanderen, kroop in zijn pen.

Edito: Hoog tijd voor een robuust beleid

De voorbije maanden klonk iets ‘juridisch robuust’ maken bijna als een mantra. Het waren vooral (de advocaten van) diverse boerenorganisaties en -groeperingen die hiermee ‘ten strijde’ trokken om te duiden op het zwakke wetgevende kader omtrent stikstof. Vandaag zwaaien ook toppolitici met de term. Toont dit dan niet hoe zwak het stikstofakkoord was opgesteld?

Edito: Agriflanders toont veerkrachtige landbouwsector

Agriflanders 2023 zit erop. Hoe mooi is het om te kunnen stellen dat de teneur tijdens deze beurs overwegend positief was. Land- en tuinbouwers en de hele agrosector toonden duidelijk dat ze beschikken over een enorme veerkracht. Nu is het echter tijd om stappen vooruit te zetten.

Lezersbrief: Schaamteloos!

Een groep misnoegde landbouwers wijst op de contradictorische aanpak van de overheid: jonge boeren steunen, maar hun grond afpakken...

Meest gelezen

Edito: Gierst een jaar in de kijker

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties riep 2023 uit tot het ‘Internationaal Jaar van de Gierst’ (IYM 2023). Deze familie van graansoorten staat dus het hele jaar in de internationale schijnwerpers. Gierst – bij ons wat onbekend en dus onbemind – is heel belangrijk voor de voedselvoorziening in het Zuiden. Kunnen wij een graantje meepikken?

Edito: Vrede en goesting in 2023!

Met het jaareinde in zicht, blikken we vooruit op een mooie traditie, namelijk elkaar de beste wensen overmaken voor het nieuwe jaar. Onmiddellijk voegen we daar gebruikelijk ‘een goede gezondheid’ aan toe. Dit jaar willen we jullie ook nog 2 andere dingen wensen: vrede en goesting.