Startpagina Opinie

Opinie

Opinie

Edito: Probleemwolf of probleemmensen?

Edito Al enkele jaren zitten er terug wolven op ons Belgisch grondgebied. De situatie evolueerde zelfs zodanig dat een nieuwe term zijn intrede deed in onze taal en dat er nu ook sprake kan zijn van een ‘probleemwolf’. Helaas is ook deze thematiek gepolariseerd. Dat doet ons belanden bij een nieuwe term: ‘probleemmensen’.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Opinie: Van ‘waanzin’ naar ‘onzin’...

De jonge varkenshouder Thomas Moors reageerde op zijn Facebook-pagina op de Pano-uitzending ‘Boer zoekt toekomst’ van 21 september. Als vrije ondernemer maakt hij immers zijn eigen keuzes!

Edito: Een wrange verjaardag

In 2007 werd de hulporganisatie Boeren op een Kruispunt boven de doopvont gehouden. Het bleek toen nodig. Jammer genoeg is dat vandaag nog steeds het geval, meer dan ooit zelfs...

Edito: Een boerensjaal hangen, vergt toch weinig moeite...

Samen met het schooljaar herneemt ook stilaan het politieke leven. Hoog tijd dus om de politici opnieuw wakker te schudden over de impact van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Ook de burger is nog steeds erg onwetend. Hangt jouw rode #boerensjaal al op?

Edito: Water naar de zee dragen...

Al weken zien we de ongunstige impact van de droogte op de land- en tuinbouwgewassen. Het is dan ook erg frustrerend wanneer beschikbaar water niet ingezet kan of mag worden in de land- en tuinbouw.

Meest gelezen

Edito: Wanneer landbouwgronden bossen dreigen te worden

In een interview met ‘Het Laatste Nieuws’ stelt minister van Omgeving Zuhal Demir dat het een zware opdracht blijft om grond te vinden om te bebossen. Ze laat daarbij haar oog vallen op de komende nieuwe pachtwetgeving...

Opinie: Empower de boer van morgen

Tom Vandenkendelaere, Europees parlementslid cd&v, maakt in een opiniestuk duidelijk hoe belangrijk de Europese landbouw is voor voedselzekerheid de komende jaren. Hij is van mening dat Europa haar landbouwers meer moet aanmoedigen, in plaats van bestraffen, en dat verjonging van de landbouw de absolute prioriteit moet worden.

Gemeente Heuvelland brengt advies uit rond PAS

De gemeente Heuvelland schreef een advies voor de nieuwe PAS. De gemeente diende in juni al vele bezwaarschriften in, en grijpt nu ook de kans voor inspraak met 2 handen. De gemeente hoopt andere gemeentes te inspireren om samen met hen het bezwaar tegen het stikstofdossier te versterken, want zij kunnen dat nog tot 8 augustus.

Edito: Water beheren, vergt een gezamenlijke aanpak

Water... te veel, te weinig... de voorbije jaren hebben we herhaaldelijk met beide fenomenen te maken gehad. Vele decennia werd ingezet op een snelle waterafvoer, nu wordt gefocust op het bufferen van water. Een goed waterbeheer is alsmaar belangrijker. Het vergt een gezamenlijke aanpak.