Startpagina Maïs

Maïs

Maïs

Suikermaïs, een nog aan te boren markt

Maïs Maïs op de BBQ of maïs in blik, die vind je terug in de supermarkt. “De meeste suikermaïs wordt nog geïmporteerd vanuit het buitenland. Toch kan het ook in België geteeld worden, het kan de landbouwer een kans bieden om zijn teeltrotatie te verruimen, en het kan positief zijn naar bodemtextuur toe”, vertelt PIBO-onderzoekster Dorien Vanderveken.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Oorlog en droogte bepalen de voedermarkten

De spanningen in het oorlogsgebied in Oekraïne, alsook het opblazen van de stuwdam nabij Cherson, hebben een effect op de markten. Daarnaast beïnvloedt de droogte in heel wat teeltregio’s de opbrengstvoorspellingen en dus ook de marken.

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

De basisaanpak van een geïntegreerde onkruidbestrijding in maïs is allereerst belangrijk om onder de knieën te hebben. In dit artikel behandelt het LCV de aanpak van moeilijke onkruiden in maïs.

Onkruidbestrijding maïs: adviezen 2023

Onkruidbestrijding is een belangrijk aandachtspunt in de teelttechniek van maïs en staat voor tal van uitdagingen. Vanuit de werkgroep onkruidbeheersing LCV komt er interessant advies.

Meest gelezen

Een goede monitoring van je maïspercelen wordt alsmaar belangrijker

Ritnaalden zorgen de laatste jaren voor toenemende problemen op maïspercelen. Vooral bij vochtig en warm weer kunnen ritnaalden heel wat schade aanrichten aan de jonge maïsplanten, met plaatselijk grote plantuitval tot gevolg. Hoe weet je of je perceel met ritnaalden besmet is en wat kan je eraan doen?