Startpagina Bedrijfsnieuws

Bedrijfsnieuws

Bedrijfsnieuws

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.

Corteva geeft toelichting bij de inzet van biostimulanten

Corteva Agriscience heeft steeds meer biostimulanten in zijn aanbod. Deze middelen verdienen een woordje uitleg om deze succesvolle te kunnen inzetten. Daarom werd een informatievergadering georganiseerd voor onderzoekers en technische medewerkers uit de praktijk.

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.

Meest gelezen

Biowanze schept duidelijkheid over herkomst van tarwe

Biowanze wilt duidelijkheid scheppen over foutieve informatie die circuleert over de herkomst van tarwe die ze in hun vestiging in Wanze gebruiken. Hierom informeerden ze landbouworganisaties en pers met een informatiedocument midden april.

CRV introduceert nieuwe fokwaarde voor veerkracht

Fokkerijorganisatie CRV introduceert deze maand de nieuwe fokwaardeschatting veerkracht. Deze fokwaarde geeft aan hoe snel melkkoeien herstellen van een verstoring en geeft ook hun vermogen aan om weinig last te ondervinden van verstoringen. Het verschil in melkverlies tussen dochters van stieren met de hoogste en de laagste fokwaarde voor veerkracht kan oplopen tot meer dan 100 kg melk per lactatie.

AVR ontwerpt ‘limited edition’ van de Puma 4.0

Dit jaar viert AVR, producent van een volledig gamma machines voor de aardappelteelt, het hele jaar door zijn 175ste verjaardag. Onderdeel van de feestelijkheden is de creatie van een ‘limited edition’ van de Puma 4.0

Nieuwe generatie Vitasem zaaimachines

Pöttinger vernieuwt zijn gamma mechanische Vitasem zaaimachines. De gekende beproefde technologie blijft behouden, maar wordt aangevuld met nieuwe details.