Startpagina Bedrijfsnieuws

Bedrijfsnieuws

Bedrijfsnieuws

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

New Holland viert 60 jaar tractor-productie in Basildon

Dit voorjaar vierde New Holland dat zijn tractorenfabriek in het Engelse Basildon 60 jaar bestaat. Voor deze gelegenheid werd een tractor in een aangepast jasje gestoken en krijgt de fabriek naar de toekomst toe een belangrijke rol toebedeeld als ‘Alternative Fuels Center’.

Nieuwe Cataya Special EcoLine-opbouwzaaimachine

Met de nieuwe Cataya Special EcoLine biedt Amazone een voordelig instapmodel in de wereld van de zaaicombinaties. Daarmee breidt het bedrijf het programma Cataya- opbouwzaaimachines aan de onderkant uit.

Luyckx verdeelt nu ook PowerBully

Sinds maart kan PowerBully dankzij het familiebedrijf Luyckx uit Brecht rekenen op een nieuwe partner om zijn rupsdumpers te verdelen in België, Luxemburg en de Verenigde Arabische Emiraten.

Beyond Meat ziet vraag flink afnemen

De Amerikaanse fabrikant van vleesvervangers Beyond Meat heeft een flinke daling in de vraag naar zijn producten gezien in het eerste kwartaal van dit jaar. De verkopen gingen met 18 % omlaag tot 75,6 miljoen dollar (70,4 miljoen euro).

Meest gelezen

Stikstof werpt schaduw op Vlaamse fabrieken Danone

Vlaams minister-president Jan Jambon heeft woensdag 24 april tijdens de industriemissie in Frankrijk een bezoek gebracht aan het onderzoeks- en innovatiecentrum van Danone in Parijs. Innovatieve investeringen bij de Vlaamse melkproducenten voor Danone dreigen in het water te vallen door de stikstofproblematiek, zegt het bedrijf.

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.

Corteva geeft toelichting bij de inzet van biostimulanten

Corteva Agriscience heeft steeds meer biostimulanten in zijn aanbod. Deze middelen verdienen een woordje uitleg om deze succesvolle te kunnen inzetten. Daarom werd een informatievergadering georganiseerd voor onderzoekers en technische medewerkers uit de praktijk.