Startpagina Bedrijfsnieuws

Bedrijfsnieuws

Bedrijfsnieuws

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me
Meest gelezen

Gewasbeschermingstechniek vanaf nu met merknaam Lemken en in de blauwe Lemken-kleur

Sinds 5 jaar is landbouwmachinespecialist Lemken eigenaar van de Nederlandse machinefabriek Steketee B.V. Dit heeft, onder andere door de toevoeging van machines voor mechanische onkruidbestrijding en machinebesturing op basis van camera's, geresulteerd in een enorme uitbreiding van het productportfolio van Lemken op het gebied van gewasbescherming. In november 2023 vindt de volgende stap plaats: de volledige integratie van het crop care programma.

Fusie van 3 Nederlandse bedrijven

In Nederland is er een fusie van 3 bedrijven in de sector van de tafelaardappelen (gangbare consumptieaardappelen, niet voor bijvoorbeeld de zetmeelindustrie). De tafelaardappelactiviteiten van Agrico, Nedato en Leo De Kock worden ondergebracht in de nieuwe, onafhankelijke coörperatie PotatoNext.

Frietproducent Agristo koopt site van Tereos in Frankrijk

Agristo koopt de site van suikergroep Tereos in het Noord-Franse Escaudoeuvres. Dat meldt het Franse ministerie van Industrie op 28 augustus. Agristo zal er 350 miljoen euro investeren om in 2027 een fabriek voor de verwerking van aardappelen te openen.