Startpagina Varkens

Varkens

Varkens

Varkens voederen zonder soja kan, maar kost meer

Varkens Uit een eerste proef van het demonstratieproject ‘Sojavrije varkens en kippen’ blijkt dat vleesvarkens sojavrij voederen technisch mogelijk is, maar dat het meer kost en dat het een lagere uitbetaling met zich meebrengt omwille van een lager slachtrendement. Als varkenshouder moet je dus bijkomend vergoed worden om deze meerkost te kunnen compenseren.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Gouden Innovatie Award voor SoundTalks op EuroTier

Ook varkens hebben last van hoesten, niezen en heesheid bij luchtwegaandoeningen. Als die geluiden tijdig worden herkend, kan dat leiden tot een snelle diagnostiek, waarna de primaire oorzaak ook snel aangepakt kan worden. Met in de stal geïnstalleerde monitoren herkent het systeem van Soundtalks die geluiden, waarna het een alarm in de stal of via de app geeft.

Meest gelezen

Eendenkroos en emissiearme stallen kunnen varkenshouderij duurzamer maken

De teelt van eendenkroos op gezuiverd effluent en stalsystemen die mest en gier scheiden, kunnen bijdragen tot een duurzamere varkenshouderij, maar er zijn nog een paar voorwaarden die moeten vervuld worden. Dat bleek op de demonamiddag van Inagro over duurzame varkenshouderij op het Sint-Amandshof in Pittem.

Ben jij al in geschreven voor de vierde Pig Rentability Day?

Voor varkenshouders wordt het stilaan uitkijken naar de vierde Pig Rentability Day. Binnen minder dan een maand – op 14 oktober – strijkt dit niet te missen event met als thema ‘Samen vooruit. Varkenssector in transitie’ neer in de Hippologia in Waregem. Ben jij al ingeschreven?