Startpagina Paarden

Paarden

Paarden

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Officiële prijskamp VFBT

Als derde in de rij ging de officiële prijskamp van De Vlaamse Fokkers van het Belgisch Trekpaard vzw (VFBT) voor merries en jaarlinghengsten uit de provincie West-Vlaanderen door in Woumen bij Diksmuide.

Provinciaal kampioenschap Belgisch Trekpaard

Naar jaarlijkse gewoonte was Oudenaarde de eerste officiële prijskamp in een reeks van 5. Dit jaar werd ik gevraagd als niet officieel jurylid, om de kampioenschappen te geven, samen met Marcel Van Herle uit Limburg en Amélie Rossomme uit Wallonië.

Kijk uit voor ‘herfstig’ gevaar!

Vallende bladeren, vochtige nachten en gras dat blijvend nat is… Iedere paardenhouder weet het ondertussen: de herfst loert om de hoek. Paardenpunt Vlaanderen vestigde ondertussen de aandacht van de paardenhouders op het gevaar dat esdoorn en eikels kunnen vormen voor onze grazende paarden.

Eerste IVF-veulen op Europese bodem

De ‘veeartsenijschool’ was – en is waarschijnlijk nog – de in de volksmond bekende benaming voor de Faculteit Diergeneeskunde van de UGent te Merelbeke. Onlangs zorgde de faculteit alweer voor een internationale primeur, met de voorstelling van het allereerste IVF-veulen op Europese bodem: PIVFI Dracarys, wat evenveel betekent als ‘drakenvuur’.

Meest gelezen

Nationale Prijskamp van het Vlaams Paard

Dit jaar ging de Nationale Prijskamp van het Vlaams Paard opnieuw door tijdens de plattelandsdag in de kinderboerderij van de stad Torhout. Door het uitzonderlijk warme weer waren er wel wat eigenaars die besloten hadden om niet naar buiten te treden. Ook waren er minder bezoekers dan tijdens vorige jaren.

Stal van ’t Greeveshof te Kampenhout

Net buiten de drukke verkeersaders rond Vilvoorde komen we terecht langs een rustig landbouwpaadje bij Marleen en Eric De Greeff. De familienaam doet direct een belletje rinkelen. Na nadere kennismaking is de vader van Eric een neef van de naamgenoten van Stal d’Elewijt.

De sprong naar Gesves

De 59e editie van de Grote Week van Gesves ging dit jaar van start op 14 augustus. Op zondag 20 augustus werd de week afgesloten met de finales.