Startpagina Paarden

Paarden

Paarden

De ezel: een loyale en slimme vriend, met de nadruk op slim!

Paarden Vorig jaar haalde de ezel zelfs het nationale nieuws. De boodschap was dat er ineens een drastisch teveel aan ezeltjes was in Vlaanderen. Mensen blijven wezens met bevliegingen en opeens zijn ze – of de kinderen – de dieren beu. Dat is nog maar eens het bewijs dat wie niet onvoorwaardelijk van paardachtigen houdt, ze beter niet op stal of erf haalt.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang uw wekelijkse krant Landbouwleven, 24 uur per dag toegang tot de digitale editie en exclusieve voordelen.

Ik abonneer me

Jumping Mechelen in een notendop

Jumping Mechelen is een internationaal indoor paardensportevent dat traditioneel doorgaat tussen Kerst en Nieuwjaar. Dit jaar viert Jumping Mechelen haar 40e verjaardag met een grote feesteditie. Met een dag speciaal voor de allerkleinsten, een avond vol optredens en maar liefst 3 grote Wereldbekerwedstrijden belooft het weer een succes te worden.

Jumping Mechelen is terug op volle kracht!

Noodgedwongen sloeg Jumping Mechelen vanwege de gezondheidscrisis enkele edities over. Dit jaar staat dus de langverwachte 40e editie voor de deur. De organisatie serveert je het unieke en onvervangbare hippisch eindejaarsfeest van 26 tot 30 december in de Mechelse Nekkerhal, naar eigen zeggen ‘in de lucht’, ‘op de dansvloer’ en ‘op de koets’.

Jumping Mechelen presents: The Masked Rider

Partner content - Dit jaar maakt de beroemde Fancy Dress-competitie plaats voor een nieuw spektakel: The Masked Rider. 6 bekende ruiters gaan incognito tijdens deze show. Kunnen de jury en het publiek raden wie ze echt zijn? Op 29 december krijgen zij de kans om de ruiters live te ontmaskeren in de Nekkerhal.

Paarden houden in landelijk gebied

Op 10 november bracht het studie- en adviesbureau DLV, in samenwerking met Paardenpunt Vlaanderen, een informatief webinar met als thema: ‘Paarden houden in landelijk gebied’. Het webinar was tevens een bloemlezing van de thema’s die aangepakt worden op diverse infoavonden en van een bijkomend webinar in de loop van deze winter.

Meest gelezen

Europol ontmantelt illegale bende paardenvleeshandelaars

Bij een grootschalige operatie in Spanje heeft Europol samen met de Guardia Civil een bende ontmanteld die sinds 2019 illegaal in paardenvlees handelde. Zo meldt de politiedienst donderdag 1 december. Het netwerk wordt beschuldigd van zowel voedsel- en documentfraude, als witwaspraktijken. Het vlees werd verkocht in Spanje, Italië, Duitsland en België.

Verkiezing van ‘Landbouwleven Paard van het Jaar 2022’

Wat een jaar opnieuw voor de Belgische springsport! Waar er ook gesprongen werd, streden de Belgische paarden vooraan mee, met veel successen tot gevolg. Het maakte de keuze van de 10 paarden die kunnen meedingen naar de titel ‘Paard van het Jaar’ er niet eenvoudiger op. Nu is de keuze aan jou!

Op bezoek bij Marcel Wouters, voorzitter van De West-Vlaamse Paardenkwekersbond

In deze tijd is er overal en op alles kritiek. Bijna in iedere instantie van nationaal tot confederaal en verder tot in de provincies is het kundig schipperen, met soms veel tegenwind om de boot drijvende te houden. In de verschillende verenigingen van het Belgisch trekpaard is het niet anders. Daarom is het misschien goed om eerst de provinciale voorzitters aan het woord te laten met hun betrachtingen en zienswijze voor een goed bestuur binnen hun provincie.