Ardenner Trekpaard houdt stand

Paarden

L’Espoir van de Parelhoeve, eerste prijs bij de hengsten geboren in 2014 en tevens dag kampioen, eig. Marnick-Elize – Virgini Van Buggenhout - Aaigem.

L’Espoir van de Parelhoeve kampioenshengst Vlaams kampioenschap Belgische trekpaarden

Paarden

De oogstfeesten De Pikkeling speelde voor de 16e maal het kader voor het Vlaams kampioenschap. De locatie was Hof ter Dromen in de Aalsterse deelgemeente Herdersem. Maar liefst twintig paarden werden er meer ingeschreven ten opzichte van vorig jaar zodat er bijna honderdzestig in de cataloog kwamen.

De nabijheid van zoveel dieren maakt Libramont speciaal ten opzichte van andere beurzen.

Zoeklicht op alle paarden … groot en klein

Paarden

Ardense Trekpaarden, sportpaarden, Franches-Montagnes, Haflingers, zonder de rassen te vergeten die aantreden in de verschillende shows: alles is voorzien om de paardenliefhebbers te plezieren op

Libramont, editie 2019!

Trappist van ’t Gelutt, kampioen mannelijke veulens optie springen van Geert Somers uit Bekkevoort.

Limburgse kampioenveulens

Paarden

Tijdens de Limburgse fokkerijdag in Bocholt werd er vooral uitgekeken naar het kampioenschap bij de veulens. Vooral fokkers en eigenaars zijn benieuwd hoe hun veulen zich zal presenteren en door de jury gecatalogeerd worden. We presenteren de drie kampioenveulens.

Driesjeshoeve Nativio van familie Daelemans uit Puurs werd in Alden-Biesen algemeen jeugdkampioen.

Driesjeshoeve floreert in Alden-Biesen

Paarden

Hilde Vautmans voorzitter paardengroep Europees Parlement

Paarden

EU-parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) wordt de nieuwe voorzitter van MEP Horse Group, een groep parlementsleden die de paardensector verdedigen. De MEP Horse Group werd in 2011 opgericht door de Britse afgevaardigde Julie Girling, als onderdeel van het European Horse Network (EHN), met als doel de paardensector meer zichtbaarheid te geven op de Europese politieke agenda.

Amelie van den Bunder, eerste prijs bij de merries met veulen eerste reeks, eig. Maarten Camerlinck – Sleidinge

Beste Belgische trekpaarden van Wallonië en Vlaanderen

Paarden

Nieuw boek over het Belgisch Trekpaard als ‘Trots van Brabant’ met authentieke en nooit gehoorde verhalen, geïllustreerd met prachtige foto’s.

Trots van Brabant

Paarden

De provincie Vlaams-Brabant zet zich in om het Belgisch Trekpaard, trots van Vlaams-Brabant, levend te houden en niet te laten verloren gaan. “Het Brabants trekpaard is al tientallen jaren zijn landbouwfunctie verloren. Om het ras en de tradities in stand te houden is het belangrijk om het verleden te bewaren en de tradities over te dragen aan jongere generaties.” aldus Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid.

Elf Vlaamse paarden en ridders zorgden opnieuw voor een indrukwekkende groep.

Heilige Bloedprocessie in Brugge: Vlaamse Paarden met kruisvaarders

Paarden

Op donderdag 30 mei ll. was het Vlaams Paard terug aanwezig in de Heilig Bloedprocessie in Brugge. Zoals vorige jaren vertolkten ze de kruisvaarders die de Vlaamse Graaf Diederik van den Elzas voorafgingen in de processie.

De voedingswaarde van hooi wordt bepaald door de gebruikte grassen.

Het A en O van hooi en stro

Paarden

Vraag een leek wat een paard eet en meestal zal het antwoord luiden ‘haver’ of ‘granen’. Hooi en stro zijn nochtans en meestal prominent aanwezig in elke paardenstal, ook al wordt stro niet direct als levensnoodzakelijk paardenvoer beschouwd.

In 1974 ging de droom van Daniel Rodts in vervulling: een eigen Haflinger.

Haflingerstal Van Patersveld

Paarden

Prévost beschikt over drie binne- en drie buitenpistes, een parcours voor gallop, een overdekte longeerpiste, 85 boxen en 18 hectare weiland.

Paardrijdster Amandine Prevost op zoek naar wat goed voelt

Paarden

Amandine Prévost is slechts 33 jaar jong en ze is niet alleen een van onze Belgische vertegenwoordigsters in het dressuur, maar ook de eigenares en bedrijfleidster van de Ecuries Boulant-Fontaine in Ham-Sur-Heure. Een portret van deze jonge talentvolle vrouw die leeft voor haar beroep.

Tom van Nieuw Leven, zoon van Mathador van de Bouwhoeve en Evita van Nieuw Leven.

166ste Jaarmarkt en grote nationale prijskamp voor trekpaarden in Vilvoorde

Paarden

Op maandag 13 mei ll. ging in Vilvoorde de 166ste jaarmarkt door, alsook de 157ste grote nationale prijskamp voor trekpaarden. Wat een traditie! De stad Vilvoorde investeert zodanig dat de trekpaardenfokkers dit niet willen missen.

Boulonnais Flamengo du Boncoin, vierjarige merrie, werd dagkampoene.

Keuring voor Boulonnaispaarden

Paarden

Onlangs organiseerde de Koudbloedkoepel in Gent voor de 11de keer de exterieurkeuring voor de Boulonnais paarden. Vierentwintig paarden hebben deelgenomen. Dagkampioene werd de 4-jarige merrie Flamengo du Boncoin van Luc Vandeputte uit Hulste. Kampioenhengst was de 4-jarige Figaro Brimeusois van Guido Vanaeken uit Vorselaar.

Van de Welsh Pony en Cobs waren alle secties aanwezig.

Dag voor bijzondere pony- en paardenrassen

Paarden

Eigenaars van verschillende pony- en paardenrassen kwamen onlangs naar manege De Beggard in Zandhoven voor de dag van bijzondere pony- en paardenrassen. Ze kwamen uit alle streken in België om hun lievelingsdieren voor te stellen aan de hand, bereden of jumpend.

Rasall van de Blinkhoeve blonk uit bij de tweejarige hengsten.

Uitblinker Rasall van de Blinkhoeve

Paarden

Stoeterij ‘De Morgendster’ uit Stekene

Paarden

Samen met zijn echtgenote Lea Merckx heeft Antoine Apers uit ‘Den Doel’ de stoeterij ‘De Morgendster’ gedoopt. Hierover vertelt Antoine: “Ik ben immers een ochtendmens en op dat moment staan er nog sterren aan de hemel, vandaar de naam De Morgendster.

H-Ekwador is een succesvolle nakomeling van Heraldik xx

Heraldik xx, de beroemde volbloed die de renbaan niet nodig had

Paarden

De volbloedhengst Heraldik xx had geen prestaties op de renbaan nodig om zich te bewijzen, verkikkerd als hij was op het jumpingparcours. Zijn nafok scoort bovendien zowel in de springsport, de dressuur als de eventing. Tot nog toe deed niemand beter. Nog niet.

De gemeente Gent wil paarden uit de binnenstad weren.

Gemeente Gent verbiedt koetsen

Paarden

Gent verbiedt het gebruik van paarden met koetsen vanaf 2020. PaardenPunt Vlaanderen vindt dit jammer. Algemeen vervreemdt onze bevolking volgens de organisatie steeds meer van landbouw en landbouwhuisdieren. Melk komt uit kartonnen dozen en vlees koop je in de supermarkt, zo lijkt het. PaardenPunt Vlaanderen ‘wenst alsnog de kansen te benutten opdat (stads-)mensen rechtstreeks met dieren in contact komen’.

Pater familias Wilfried Verdoodt, alias Jezus van Malderen, temidden van zijn kleinzonen Sam (links) en Jordan (rechts).

Stal van’t Groeneveld

Paarden

Stal van ’t Groeneveld van de familie Verdoodt uit Malderen bestaat 10 jaar. Familie Verdoodt was vroeger bekend voor het fokken van melkvee en behaalde in het verleden verschillende kampioenen op Agribex en Agriflanders. Na het stoppen van het melkvee bedrijf is men overgestapt naar trekpaarden, Wilfried, alias Jezus van Malderen, is terug gekeerd naar zijn oude liefde.